Kamu-Sen’den Memura ek zam talebi

Kamu-Sen’den Memura ek zam talebi

Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Veli Doğrul ve Konfederasyona bağlı sendikaları Konya Şube Başkan ve Üyeleri Kayalı Park PTT Önünde gerçekleştirdikleri basın toplantısı ve mektup gönderme eyleminde bulundular.

 

Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Veli Doğrul ve Konfederasyona bağlı sendikaları Konya Şube Başkan ve Üyeleri Kayalı Park PTT Önünde gerçekleştirdikleri basın toplantısı ve mektup gönderme eyleminde bulundular. İl Temsilcisi Veli Doğrul burada yaptığı konuşmada, Memura ek zam “ talebinde bulunduklarını ve bu taleplerini PTT aracılığıyla Ankara’ ya ileteceklerini  dile getirdi. Memura ek zam eyleminde açıklama yapan Veli Doğrul, “Bilindiği olduğu üzere, 2018 ve 2019 yıllarında memur ve memur emeklilerine yapılacak maaş zamlarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmeleri, 2017 yılının ağustos ayında gerçekleştirilmiş ve mutabakatla sonuçlanmıştır.  Yetkili konfederasyon ve kamu işveren temsilcileri arasında imzalanan toplu sözleşme hükümlerine göre kamu görevlileri ile emeklilerin maaşlarına 2018 yılının ilk altı aylık dönemi için yüzde 4, ikinci altı aylık dönemi için yüzde 3,5 olmak üzere kümülatif yüzde 7,6; 2019 yılının ilk altı aylık dönemi için yüzde 4, ikinci altı aylık dönemi için yüzde 5 olmak üzere kümülatif yüzde 9,2 artış yapılması kararlaştırılmıştır. Türkiye Kamu Sen'in bugün burada olduğu gibi tüm Türkiye’de talep ettiği ve kitlesel olarak dillendirdiği EK ZAM talebimizin ne kadar haklı olduğunu teyit etmektedir. Bu yıl yaşanan bu tabloyu gördüğümüzde yetkinin emin ellerde olmasının önemini görüyoruz. Şimdi bu yıl itibariyle kamu çalışanları, temmuz ayında Memur-Sen’in aldığı zamdan daha fazlasını enflasyondan aldılar. Toplamda yüzde 13 zam alındı. Enflasyon şu anda yüzde 24.5.

Dolayısıyla Kamu çalışanlarına ek zam kaçınılmaz olmuştur.  Bu ek zam talebi, sadece çalışanlar için değil aynı zamanda piyasanın canlandırılması için de bir gerekliliktir.  Kamu çalışanlarına geciktirilmeden ek zam yapılmalıdır.

Ek zamla ilgili bugün burada ve ülkemizin her yerinde 81 ilde bu talebimizi eş zamanlı olarak gündeme getiriyoruz.

Bugün tüm Türkiye genelinde basın açıklamaları yaparak ek zam talebimizi hem kamuoyuyla paylaşacak hem de bu talebimizi Sayın Cumhurbaşkanımıza mektuplarla ileteceğimizi siz değerli basın aracılığıyla halkımızla paylaşmak istedik.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardında Memurlardan toplanan “Ek Zam Talebi istiyoruz “ mektupları Kayalıpark içinde bulunan PTT’den Ankara’ya gönderildi.

kamu-sen’den-memura--(2).jpg

kamu-sen’den-memura--(5).jpg