KAMU-SEN, Doğu Türkistan’da yapılan zülmü kınadı

KAMU-SEN, Doğu Türkistan’da yapılan zülmü kınadı

Türkiye Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Hüsamettin Şenel ve konfederasyona bağlı sendikalar, Doğu Türkistan da yapılan Türklere yapılan zulmü yaptıkları basın açıklaması ile kınadılar.

Zafer meydanı Camlı Köşk yeraltı saati üzerinde gerçekleştirilen basın toplantısına MHP Konya Milletvekili M.Sait Gönen, MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek, Konya Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Erkin, Kamu-Sen İl Temsilcisi Hüsamettin Şenel ve konfederasyona bağlı sendikaların Konya Şube Başkan ve üyeleri katıldı. Kamu-Sen İl temsilcisi yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi. Gözümüze uzak, gönlümüze yakın Doğu Türkistan’dan yükselen çığlıkla yüreklerimiz yanmaktadır. Ramazan ayında, Doğu Türkistan’da bir millet kan ağlarken; bütün dünya yine kör, sağır, dilsiz; bu alçakça zulmü seyretmektedir.    Ne yazık ki, milletimizin büyük çoğunluğunun yaşanan insanlık dramından haberi dahi yoktur. Çin Devleti, yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan’da katliamlar yapmaktadır.  Türkistan kan gölü haline gelmişken Hükümet, yaşanan dramı görmezden gelmekte, sözde insan hakları savunucuları susmaktadırlar

Bir Türk olarak, sınırlarımız dışında kalan Doğu Türkistan’da yaşanan soykırım, Musul’da, Telafer’de, Suriye’de Türklerin yaşadığı bölgelerde yaşanan etnik temizlik ve dünyanın dört bir yanında soydaşlarımızın yaşadığı zulüm, yüreklerimizi yakıyor.   Türkmenler üzerinde uygulanan bu katliama ne Hükümetin ne de dünya devletlerinin seyirci kalması asla kabul edilemez.

Bu nedenle Türk hükümeti bir an önce bu vahşete “Dur” demek zorundadır.

Doğu Türkistan’daki zulüm sona ermeden, gümrük kapılarından tek bir Çin malının Türkiye’ye giremeyeceğini ilan etmek zorundadır. Türkiye, dünyanın neresinde olursa olsun, bütün soydaşlarımıza sahip çıkmak zorundadır. Tarih, bu sorumluluğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin omuzlarına yüklemiştir.Bölgede yaşananlara, başta Türk Hükümeti olmak üzere tüm dünya devletleri kısa zamanda müdahale etmeli ve Doğu Türkistan’da yaşanan bu insanlık dramına bir son verilmelidir. Türkiye Kamu-Sen olarak, Türkmenlerin, Uygur Türklerinin katliamına sessiz kalanları şu mübarek günlerde vicdanları ile baş başa bırakıyoruz. Unutulmasın ki, Doğu Türkistan’daki Türkler de Kobani’dekiler kadar insan, Filistin’dekiler kadar Müslüman’dır. Unutulmasın ki, nerede olursa olsun; Müslüman Müslüman’ın kardeşidir. Türk Hükümeti’ni, İslâm âlemini ve Birleşmiş Milletler Örgütünü, bu vahşeti durdurmak için göreve çağırıyoruz. Aksi halde bu katliama sessiz kalanlar, İnsanlık suçuna ortak olacaklardır.”dedi.