Kamu-Sen “Çözüm süreci istediğiniz noktaya geldi mi?”

Kamu-Sen “Çözüm süreci istediğiniz noktaya geldi mi?”

Kamu-Sen “Çözüm süreci istediğiniz noktaya geldi mi?”

Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Hüsamettin Şenel” Kamu-Sen olarak Memur-Sen Eski Genel Başkanı ve şu anda Ankara AKP Milletvekili Ahmet Gündoğdu’ya çözüm süreci istediğiniz noktaya geldi mi? Her gün gelen şehit haberleri sebebiyle vicdanınız rahat mıdır?”diye sorduğumuz sorulara cevap vermesini istiyoruz” dedi.

Konu hakkında yazılı bir açıklamada bulunan Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Hüsamettin Şenel, “ 2014 ve 2015 yıllarında toplu sözleşme masasında memur ve memur emeklilerini Hükümete pazarlamanın karşılığı olarak, AKP Ankara Milletvekili olan Memur-Sen eski Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Grubunun 24 Mayıs 2013 tarihinde Ağrı'da yaptığı toplantıda, "Çözüm sürecini hayvanlar bile anlamış ama bazı insanlar anlamıyor" demişti. AKP iktidarıyla palazlanıp büyüyen Memur-Sen, yaptığı toplu sözleşmede memur ve memur emeklilerini masada hükümete peşkeş çekmiş, memur ve memur emeklilerinin alması gereken zamları Hükümete bırakmıştı. Bunun karşılığı olarak ta eski Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, 7 Haziran seçimleri ile AKP Ankara Milletvekili oldu.
Memur-Sen Genel Başkanlığı döneminde iktidardan ayrı hareket edemeyen Ahmet Gündoğdu, Akil Adamlar Heyeti’nde de yer almış, bu bağlamda şehir şehir gezerek, Vatandaşlara Çözüm Sürecini anlatmış, hiç utanmadan "Çözüm sürecini hayvanlar bile anlamış ama bazı insanlar anlamıyor" demişti. Bugün gelinen son noktaya baktığımızda, Ahmet Gündoğdu’ya Kamu-Sen olarak sormak isteriz; Her gün gelen şehit haberleri sebebiyle vicdanınız rahat mıdır? Kendi deyimiyle, “Hayvanların bile anladığı ama bazı insanların anlamadığı” çözüm süreci istediğiniz noktaya geldi mi?

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni çözüm süreci adı altında bölücü teröre teslim eden hükümet, askeri kışlasına, polisi karakoluna çekmişti. Her gün şehit haberleri gelmeye başladı. Vatandaşımız can güvenliğinden endişe eder hale gelmiş, sokağa çıkmaya korkuyor. Memur ve memur emeklilerini masada hükümete pazarlayan, vekili olduğu vatandaşı da teröristlere pazarlamaz mı? İhanet sürecini kabul etmeyen vatandaşlarımızı “hayvanla kıyaslayan” milletin vekili olabilir mi?  Bilindiği üzere, memurlar son 13 yılda ilk defa resmi enflasyonun altında zamma mahkûm edilmiştiler. Memur-Sen’in masadan kaçar gibi sadece 3 görüşmede imzaladığı 2014 ve 2015 yılı toplu sözleşmesine göre; 2014 yılı için yapılan 123 TL’lik seyyanen artışın karşılığı ortalama memur maaşlarına yansıması %5,2 olmuştu. 2014 yılsonu enflasyonu ise %8,2 olarak gerçekleşmişti. Memurlar 6. aydan itibaren (Hazirandan) kesesinden yemeye başlamış ve borç batağına sürüklenmişti. 2015 yılı içinse Memura %3+3, memur emeklisine %3+3, asgari ücretliye %6+6, İşçi ve Bağ-Kur emeklisine %2,32 sefalet artışı yapılmıştı. Memuru sefalete sürükleyen ve enflasyon altında zamma mahkum eden eski Memur_sen Genel Başkanı ve Ankara  AKP Milletvekili Ahmet Gündogdu’nun sorduğumuz soruları cevaplamasını bekliyoruz” dedi.