"Kamu İdaresinin Güvenliğine ve İşleyişine İlişkin Suçlar" semineri

"Kamu İdaresinin Güvenliğine ve İşleyişine İlişkin Suçlar" semineri

Türkiye Adalet Akademisince Adana'da, yargı mensuplarına yönelik "Kamu İdaresinin Güvenilirliğine ve İşleyişine İlişkin Suçlar" konulu meslek içi eğitim semineri düzenlenecek

ADANA (AA) - Türkiye Adalet Akademisince  Yargıtayın ceza dairelerinde görev yapan üyelerinin katılımıyla yargı mensuplarına yönelik "Kamu İdaresinin Güvenilirliğine ve İşleyişine İlişkin Suçlar" konulu meslek içi eğitim semineri yapılacak. 

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, 27-29 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek seminere, Adana'nın yanı sıra çevre il ve ilçelerde görev yapan hakim ve cumhuriyet savcıları katılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, böyle geniş çaplı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Seminerin hem bu konuda karar verici hakim ve cumhuriyet savcıları hem de kamu personelleri adına çok faydalı olacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

Seminerinin ilk gününde, Yargıtay 5. Ceza Dairesi Üyesi Veli Dalgalı "Rüşvet", aynı daire üyesi Çetin Akkaya da "İrtikap" suçları konusunda suçun unsurları, nitelikli halleri, özel görünüş şekilleri ve Yargıtay uygulamaları hakkında bilgi verecek ve soruları yanıtlayacak.

Yargıtay üyesi Çetin Akkaya "Zimmet", Yargıtay 5. Daire Üyesi Yaşar Şimşek de "İhaleye Fesat Karıştırma" ve "Edinim İfasına Fesat Karıştırma" suçları hakkında seminerin 2. gününde hakim ve Cumhuriyet savcılarını bilgilendirecek.

Yargıtay 5. Daire Üyesi Veli Özdek de seminerin son gününde  "Görevi Kötüye Kullanma" suçuna ilişkin suçun unsurları, nitelikli halleri, özel görünüş şekilleri ve Yargıtay uygulamaları hakkında görüşlerini aktaracak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı