Kamu hastanelerinde verimliliği artırma eğitimi

Kamu hastanelerinde verimliliği artırma eğitimi

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale'deki hastanelerin yöneticilerine yönelik verimlilik eğitimi düzenlendi

EDİRNE (AA) - Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale'deki hastanelerin yöneticilerine yönelik verimlilik eğitimi düzenledi.

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "2018 Verimlilik Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı'na" Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale'deki kamu hastanelerinde görev yapan hastane yöneticileri katıldı.

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper, toplantıda, sağlık çalışanlarının potansiyeli ve tecrübesine uygun bölümlerde görevlendirilmesiyle, çalışan motivasyonunun artacağını ve verimliliğin de daha üst seviyeye çıkabileceğini belirtti.

Kendisinin de Trakya Üniversitesi mezunu olduğunu, Edirne'de bulunmaktan büyük heyecan duyduğunu ifade eden Alper, "Bu büyük üniversitenin parçası olarak genç ekibimizle burada bulunmak onur verici. Öncelikle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün yoğun bir gündemimiz olacak. Acil servis, poliklinikler, yoğun bakımlar, hasta çalışan hakları, sağlıkta şiddet, iletişim, verimlilik, depo, stok konularında genel bir değerlendirme yapacağız. Bu değerlendirmede, şimdiye kadar yaptığımız 8 bölgedeki toplantılarda edindiğimiz deneyimleri de paylaşacağız." dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Edirne İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan da toplantıda bir konuşma yaptı.

Eğitimler, sağlık yöneticilerinin toplantıları şeklinde gün boyu sürecek.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :