Kamu görevlileri, her zaman ülkemizin geleceğine sahip çıktı

Kamu görevlileri, her zaman ülkemizin geleceğine sahip çıktı

Konya’daki sendikaları ziyaret eden AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, "Kamu görevlileri, her zaman ülkemizin geleceğine sahip çıktı" dedi

 

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Konya’da çeşitli temaslarda bulundu. Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer, Hak-İş İl Başkanı Vacit Sır ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanlarını ziyaret eden Milletvekili Halil Etyemez, kamu görevlilerinin sorun ve beklentileriyle ilgili bilgi aldı.

Memur-Sen’in 1 milyondan fazla üyesiyle Türkiye’nin en büyük konfederasyonu olduğu belirten Halil Etyemez, ülkenin menfaatine olan konularda Memur-Sen ve Hak-İş’in dik duruşuyla takdir topladığını söyledi. Kritik süreçlerde Memur-Sen ve Hak-İş mensupları ile kamu görevlilerinin ülkenin geleceğine sahip çıktığının altını çizen Etyemez, “Bugün de ülkemize yapılan ekonomik saldırılara, ülkemizin çalışan kesimi ve tüm milletimizle karşı koyacak, emperyalist güçlerin oyunlarını boşa çıkaracağız. Şimdi zaman, ülkemize sahip çıkma zamanıdır. Birlik beraberliğimizle ülkemize yapılan saldırıları el birliğiyle püskürtme zamanıdır.” dedi. 

VERİLEN HAKLAR ANLATILDI

AK Parti olarak kamu görevlileriyle ilgili yaptıkları çalışmalara değinen Etyemez, kamu görevlilerinin mali, özlük ve sosyal haklarına yönelik önemli adımlar attıklarını vurguladı. Yaklaşık 2 buçuk milyon kamu görevlisinin ülke ve millet için ter döktüğünü kaydeden Etyemez, “2010’da yapılan referandumla kamu görevlilerimize toplu sözleşme hakkı verdik. Kamu görevlilerimize verilen hakları, aynı masada oturan hükümet yetkililerimiz ile sendikalar birlikte belirliyor. En düşük memur maaşı, bu yılın ikinci yarısında yaklaşık 3 bin lira oldu. Taşeron çalışanları kadroya aldık. Sözleşmelilere kadro verdik. 4/C’lileri 4/B statüsüne geçirdik. Emeklilerimize yılda iki defa bayram ikramiyesi verdik. Kadın kamu görevlilerimizin başörtüleriyle çalışabilmesinin önünü açtık. Cuma Namazının mesai saatine denk gelmesi halinde, kamu görevlilerine izin verilmesini sağladık. Hac ibadeti için ücretsiz izin verilmesini sağladık. Kadın çalışanlara sigorta prim indirimi, doğum izni, süt izni, büyükanne maaşı gibi birçok düzenlemeyi hayata geçirdik. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yapılan 4’üncü dönem toplu sözleşmede kamu görevlilerimize 258 yeni hak verildi. Bunlar, AK Parti olarak kamu görevlilerimize yönelik yaptığımız düzenlemelerden, iyileştirmelerden sadece bazıları.” diye konuştu.

AK Parti olarak her zaman istişareye önem verdiklerinin altını çizen Etyemez, bundan sonra da kamu görevlilerinin temsilcisi olan sendikalarla görüşmeye, bilgi alışverişinde bulunmaya devam edeceklerini belirtti. Etyemez, “AK Parti olarak bizim amacımız güçlü ülkemizi daha da ileriye taşımak ve milletimizin refah seviyesini arttırmak. Şüphesiz bu amacı ülkemizin tüm kesimleriyle birlikte gerçekleştireceğiz. Bu noktada kamu görevlilerimize de önemli görevler düşüyor. Biz de kamu görevlilerimize yönelik çalışmalarımızı sendikalarımızla istişare ederek, ortak aklı ön plana çıkararak, uzlaşı içerisinde sürdüreceğiz. Sorunları birlikte çözüme kavuşturacağız.” şeklinde konuştu.

kamu-gorevlileri,-her-zaman--(3).jpg 

kamu-gorevlileri,-her-zaman--(4)-001.jpg