Kamu görevlileri emeğinin karşılığını almalı

Kamu görevlileri emeğinin karşılığını almalı

Büro-Memur-Sen Konya Şube Başkanı Mahmut Çimen: Toplu Sözleşmede kamu görevlileri emeğinin karşılığını almalı

 

Büro-Memur-Sen Konya Şube Başkanı Mahmut Çimen “15 Temmuz ve 16 Nisan Referandumunda en büyük sorumluluğu Büro Memur-Sen ve Memur-Sen alarak görevini yerine getirdi. Şimdi hükümet, kamu görevlilerinin rahat bir nefes alması için sorumluluğunu yerine getirmelidir. Toplu sözleşme masasında tekliflerimiz kazanıma dönüşecektir” dedi.

Toplu sözleşmeye hazırlık çalışmalarının yoğun bir şekilde Ülke genelinde devam ettiğini söyleyen Büro-Memur-Sen konya Şube Başkanı Mahmut Çimen Büro Memur-Sen teşkilatının 15 Temmuz hain darbe girişimine geçit vermediğini belirterek, “15 Temmuz’un nöbetçisi, 16 Nisan’ın evetçisi olduk. Türkiye’nin makûs tarihinde yaşadığı kötü olayları bir daha yaşamaması için değişime ihtiyaç olduğunu düşündük. 2 ay boyunca 350 belde de gerçekleştirdiğimiz toplantılarda neden Evet denilmesi gerektiğini anlattık. İşte biz sorumluluklarımızın gereğini yerine getirdik. Şimdi sıra siyasi iradedir. Kamu görevlilerimizin haklı talepleri karşılanmalıdır. Çünkü kamu görevlileri ülkesi ve milleti için çalışmaktadır. Kamu görevlilerinin rahat bir nefes alması için de atılması gereken adımlar vardır. Toplu sözleşme masasında tekliflerimiz kazanıma dönüşecektir.

Kamu görevlilerinin sorun ve taleplerinin karşılanması gerektiğini vurgulayan Çimen,. Yaklaşık 80 milyona kesintisiz hizmet veren kamu görevlilerimiz en iyi haklara sahip olarak çalışmayı hak ediyor. Kamu personeli alanında yetişmiş kişilerdir. Kurumda çalışmak için mevzuata hâkim olmak gerekiyor. Yapılan işlemlerde hata oluşmaması için yıllardır aynı birimde çalışan personel var. Kamu çalışanları tüm hakları elde edinceye kadar mücadelemiz sendikal mücadelemiz her alanda sürecektir. Şimdi hedefimiz yapılacak olan toplu sözleşme masasında tekliflerimizin kazanıma dönüşmesini bekliyoruz” dedi