Kamu denetçiliğine üye seçimi

Kamu denetçiliğine üye seçimi

TBMM Dilekçe ve İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu, Kamu Denetçiliğine Kalkan'ı seçti

TBMM (AA) - TBMM Dilekçe Komisyonu ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinden oluşan karma komisyon, kamu denetçiliğine, eski TBMM Genel Sekreteri Sadettin Kalkan'ı seçti.

Karma Komisyon, boşta bulunan kamu denetçiliğine seçim yapmak için toplandı.

Toplantıda ilk olarak adaylar Sadettin Kalkan ve Hilal Özden kendilerini tanıttı.

Daha sonra gerçekleştirilen oylamada, eski TBMM Genel Sekreteri Sadettin Kalkan, dördüncü turda en çok oyu alarak kamu denetçiliğine seçildi.

Seçimin ardından Sadettin Kalkan, yemin ederek, kamu denetçiliği görevine başladı.

- Kalkan'ın özgeçmişi

1962 yılında Kocaeli'nde doğan Sadettin Kalkan, ilk, orta ve lise tahsilini İzmit'te tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Kalkan, 1987 yılında Zonguldak Kaymakam Adayı olarak göreve başladı ve sırasıyla Ulus, Çamoluk Kaymakamlıkları, Diyarbakır Vali Yardımcılığı, Ardeşen, Beşikdüzü, Sarıkamış, Kaman, Gölmarmara, Kadirli ve Turgutlu kaymakamlıkları görevlerinde bulundu.

İstanbul Vali Yardımcılığı görevindeyken TBMM Genel Sekreterliğine atanan Kalkan, 31 Mart 2010 tarihinden 18 Aralık 2011 tarihine kadar bu görevi yürüttü.

Dicle Üniversitesinde yüksek lisans yapan, İngiltere'de bir yıl süre ile meslek ve dil eğitimi alan Kalkan, ombudsmanlık sistemi üzerine İspanya'da incelemelerde bulundu. Evli ve üç çocuk babası olun Sadettin Kalkan, iyi derecede İngilizce biliyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :