Kamu Başdenetçisi Malkoç İran'da

Kamu Başdenetçisi Malkoç İran'da

Kamu Başdenetçisi Malkoç:"Türkiye'den çok sayıda vatandaşımız İran'ı ziyaret ediyor. İran'dan da 2,5 milyon kişi Türkiye'yi ziyaret etmiş. Bu sayılar çok az. Biz bu sayıları 5 ila 10 milyona çıkarabileceğimize inanıyoruz"

TAHRAN (AA) - Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, İran Genel Teftiş Kurumu Başkanı Naser Serac ile bir araya geldi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İran'da bulunan Malkoç, Serac ile İslam dünyasındaki "ombudsmanlık" çalışmaları ve iş birliğini görüştü.

Malkoç, görüşmeye ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, İranlı muhatabı ile verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve kurumlar arasındaki diyaloğun iyi bir seviyede olduğunu söyledi.

İslam ülkelerinin ombudsmanlık alanındaki ilişkilerin artırılması için daha fazla bir araya gelmeleri gerektiğini dile getiren Malkoç, "Bu konulara ilişkin İran Teftiş Kurumu ile görüş alışverişinde bulunduk. Türkiye'den çok sayıda vatandaşımız İran'ı ziyaret ediyor. İran'dan da 2,5 milyon kişi Türkiye'yi ziyaret etmiş. Bu sayılar çok az. Biz bu sayıları 5 ila 10 milyona çıkarabileceğimize inanıyoruz." diye konuştu.

Bölgedeki terörle mücadeleye de değinen Malkoç, şunları kaydetti:

"Türkiye, DEAŞ, PKK, FETÖ gibi terör örgütlerine karşı uluslararası hukuka göre mücadele vermektedir. Ayrıca ülkemizde 3,5 milyon Suriyeli mülteci var. Toplamda 30 milyar dolar harcama yaptık. Bu konuda iyi bir tecrübeye sahibiz. Muhataplarımızla bunları da konuştuk."

İran Genel Teftiş Kurumu Başkanı Serac da Malkoç ile Türkiye, İran ve İslam dünyasının ortak meselelerini konuştuklarını ve Müslüman ülkelerin temsilcileri ile yapılacak toplantıda "İslami Ombudsmanlık Kurumu" oluşturma kararı aldıklarını kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :