Kamu Başdenetçisi Malkoç Brüksel'de

Kamu Başdenetçisi Malkoç Brüksel'de

Malkoç, Türk sivil toplum örgütleri ve Avrupalı ombudsmanlarla görüştü

BRÜKSEL (AA) – Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Belçika'nın başkenti Brüksel'de Türk sivil toplum örgütleri ve Avrupalı ombudsmanlar ile bir araya geldi.

Malkoç, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilciliğinde basın mensuplarına Brüksel temaslarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ziyaret kapsamında Türk toplumunun kanaat önderleri ve sivil toplum örgütü yöneticileri ile bir araya geldiğini belirten Malkoç, görüşmede “hak arama kültürünün yaygınlaştırılması” konusunun ele alındığını ifade etti.

Malkoç, Türk STK’lar ile görüşmede iki konunun özellikle gündeme geldiğine değinerek, “Türkiye’ye geldiklerinde veya Türkiye ile ilişkilerinde yaşadıkları sorunlar ve Belçika’da yaşanan açık ve örtülü ayrımcılık ön plana çıktı.” diye konuştu.

- Ombudsmanlar Avrupa’nın geleceğini ele aldı

Malkoç, Avrupa Ombudsmanlık Ağı’nın toplantısına iştirak ettiğini aktararak, “Özellikle insan hakları hukuku ve demokrasi konusunda AB’nin geleceği, Avrupa değerlerindeki aşınmalar, Avrupa’da yaşanan seçimlerin bunlar üzerinde oluşturduğu tahribat ve bu tahribatın nasıl giderileceği ombudsmanlar tarafından tartışıldı.” ifadelerini kullandı.

Belçika Eşitlik Kurumu yetkilileriyle de görüştüklerini aktaran Malkoç, “Türk toplumu ile yaptığımız toplantıları onlara anlattık. Eşitlik Kurumu da bundan memnuniyet duydu.” dedi.

Malkoç, temasları kapsamında Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Fabio Castaldo ile de görüştüğünü kaydederek, Türkiye’nin teröre karşı verdiği mücadeleyi ve bu alanda Türkiye’nin aldığı mesafeyi detaylı biçimde anlattığını vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :