"Kampüste Senfonik Akşamlar Projesi"

"Kampüste Senfonik Akşamlar Projesi"

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Zonguldak'ta konser verdi

ZONGULDAK (AA) - Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), "Kampüste Senfonik Akşamlar Projesi" kapsamında Zonguldak’ta konser verdi.

Doğuş Grubu'nun ana sponsorluğundaki CSO, Anadolu turnesi çerçevesinde Bülent Ecevit Üniversitesinin (BEÜ) ev sahipliğinde Merkez Kampüs Spor Salonu'nda müzikseverlerle buluştu.

Konserde senfoni orkestrası tarafından seslendirilen eserler, beğeni topladı. 

Şef Rengim Gökmen, konserde yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası olarak Zonguldak'ta bulunmaktan çok büyük onur ve mutluluk duyduklarını belirtti.

Kampüste Senfonik Akşamlar adı altında gerçekleştirilen konserler dizisinin beşinci büyük turnesini düzenlediklerini vurgulayan Gökmen, "CSO, ülkemizin göz bebeği olan bir sanat kurumu. Bu özelliği, tarihin en eski senfoni orkestralarından birisi olmasından kaynaklandığı gibi, Mustafa Kemal Atatürk'ün CSO'ya cumhuriyet tarihinde yüklemiş olduğu misyondan da kaynaklanmaktadır. Bildiğiniz gibi yalnızca ülkemizde değil, dünyada da CSO müzik tarihinin en eski kurumlarından birisidir" diye konuştu.

Gökmen, CSO'nun önemli tarihi geçmişe sahip olduğunu, uluslararası orkestra kimliğine ve ünlü şeflerin yönetimine kavuştuktan sonra Atatürk'ün emriyle Ankara'ya taşındığını anlattı. 

CSO'ya çok önemli misyon yüklendiğine işaret eden Gökmen, "CSO'ya, Türk ulusuna dünyanın en seçkin müzik eserlerini çalma, tanıtma ve Türk bestecilerin eserlerini seslendirmenin yanı sıra uluslararası alanda da Türk sanatçılarının gücünü, seviyesini ve becerisini dünyaya tanıtma görevi veriliyor. CSO, o zamandan beri de bu görevi büyük bir başarıyla dünyanın dört bir yanında gerçekleştirmiş olduğu konserlerle sürdürüyor" dedi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer de CSO'yu üniversitelerinde ağırlamaktan duyduğunu memnuniyeti dile getirerek, konsere katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı