Kampüste golf arabası konforu

Kampüste golf arabası konforu

Hacettepe Üniversitesi, öğrencilere ve akademisyenlere gelecek yıldan itibaren kampüs ulaşımında elektrikli golf arabası hizmetini başlatacak

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, üniversitelerinde öğrencilere ve akademisyenlere gelecek yıldan itibaren kampüs ulaşımında elektrikli golf arabası hizmetini başlatacaklarını bildirdi. 

Tuncer, yaptığı açıklamada, üniversitenin bulunduğu Beytepe Kampüsü'nün dünyadaki nadir güzellikteki yerleşkelerden biri olduğuna işaret ederek, "ABD, Kanada, Avustralya, Asya'da çeşitli ülkelerde de güzel kampüsler var ancak Beytepe'deki gibi tüm öğrencilere hitap eden bir kampüs dünyada çok az" değerlendirmesini yaptı. 

Kampüste spor imkanlarını artırdıklarını, sosyal alanların tamamının öğrencilerin hizmetine sunulduğunu anlatan Tuncer, öğrencilerin yüzde 80'inin tüm olanaklardan memnun olduğunu bildirdi. 

Bu yıl Hacettepe Üniversitesi'nin yurt kapasitesini artırdıklarını ifade eden Tuncer, yurtlarda barınacak öğrencilerden isteyenlere bisiklet vereceklerini, bunun için bin bisikletin satın alma sürecini tamamladıklarını kaydetti. 

Öğrencilerin bisikletleri 4 yıl boyunca kullanacaklarını belirten Tuncer, kampüse bisikletlerin tamir ve bakımı için istasyon kuracaklarını da söyledi.

-Konservatuvar Beytepe'ye taşınıyor

Hacettepe Üniversitesi'nin elektrikli araba çalışmalarını bir süredir yürüttüğünü dile getiren Tuncer, "Üniversitenin kendi üretimi olan elektrikli golf arabaları, gelecek yıl hazır olacak. İsteyen öğrencilere ve öğretim üyelerine bu golf arabalarından temin edeceğiz. Kampüs içi ulaşımı isteyen öğrenciler bisikletle isteyenler de golf arabasıyla yürütecek. Öğrenciler, Beytepe Kampüsü'nde ayrıcalıklı hizmet alacaklar" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Konservatuvarı'nı gelecek yılın sonunda Beytepe'ye taşınacağını açıklayan Tuncer, böylece öğrencilerin konservatuvarın tiyatro, konser, sergi gibi tüm sanatsal etkinliklerine daha çok katılabileceklerini vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı