Kamer Genç mezarı başında anıldı

Kamer Genç mezarı başında anıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:- "O öldüğü gün bir vasiyette bulundu sevgili eşine. 'Beni doğduğum köyün topraklarına defnedin, Tunceli'nin Nazımiye ilçesinin Ramazan köyüne defnedin, defnederken de üzerime Türk bayrağını serin.' dedi. Öyle geldi, büt

TUNCELİ (AA) - Eski CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ölümünün 2. yılında mezarı başında anıldı.

Nazımiye ilçesine bağlı Ramazan köyündeki aile mezarlığında düzenlenen anma programı, saygı duruşuyla başladı. Kur'an-ı Kerim okunmasıyla devam edilen program, Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek'in Kamer Genç'in biyografisi ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genç'i anmak için gönderdiği mesajı okuması ile devam etti.

Anmaya katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 2016 yılında yaşamını yitiren Genç'i minnet ve özlemle andığını söyledi.

Kamer Genç'in tüm yaşantısı boyunca yerli ve milli olduğunu, bu doğrultuda siyaset yaptığını belirten Ağbaba, "Millilik, anket sonuçlarına bakarak olmuyor. O öldüğü gün bir vasiyette bulundu sevgili eşine. 'Beni doğduğum köyün topraklarına defnedin, Tunceli'nin Nazımiye ilçesinin Ramazan köyüne defnedin, defnederken de üzerime Türk bayrağını serin' dedi. Öyle geldi, bütün Türkiye'ye yerliliğin ve milliliğin ne olduğunu gösterdi sevgili Kamer Genç." dedi.

Kamer Genç'in mert ve cumhuriyet sevdalısı olduğunu anlatan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de "Burada günlerce mezarı başında anı anlatsak ondan bahsetsek Kamer Genç'i anlatmış, yeterince anmış, ona olan minnetimizi yeterince ifade etmiş olamayız." diye konuştu.

Özel, konuşmasının ardından, Kamer Genç'in Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaptığı bir konuşmayı tabletinden açarak izlettirdi.

Anma etkinliğine katılan Vali Yardımcısı ve Nazımiye Kaymakamı Akın Zor, Kamer Genç'in uzun yıllar Tunceli halkını TBMM'de temsil ettiğini, devletin çeşitli kademelerinde önemli hizmetlerde bulunduğunu anımsatarak Genç'in sevenlerine sabır diledi.

Etkinlikte konuşan Kamer Genç'in eşi Sevim Genç ise Kamer Genç'in ülkesini ve vatanını çok sevdiğini vurguladı. Kamer Genç'in ülkesinin birliği ve beraberliği için mücadele ettiğini anlatan Sevim Genç, şunları söyledi:

"Biliyordu ki Türkiye'yi Ortadoğu'da kalkınan bir ülke olarak kimse istemiyor. Çünkü Türkiye genç nüfuslu, gittikçe kalkınan, gittikçe kültür seviyesi yükselen bir ülkeydi. Türkiye'nin kalkınmasını kimse istemiyordu ve bölmek istiyorlardı. Onun için asla Türkiye'nin bölünmesinden, Türkiye'nin iki ayrı devlete bölünmesinden yana değildi. Bütün insanlarını kucaklıyor, bütün insanlarını Türk'ü Kürt'ü demeden, hiçbir ayrım yapmadan bütün insanlarını seven, ülkenin birliğinden, bütünlüğünden yana olan daima ileriyi gören ve Türkiye'nin ilerlemesini isteyen, bütün insanlarını çok seven bir tek Tunceli'nin değil bütün Türkiye'nin milletvekiliydi."

Konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Ağbaba ve CHP Grup Başkan Vekili Özel ve berberindekiler Genç'in mezarına karanfil bıraktı.

Anma etkinliğine, Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Çemişgezek Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy, Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Tunceli İl Başkanı Şükrü Kılıç, CHP'liler ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :