Kaman'da resim sergisi açıldı

Kaman'da resim sergisi açıldı

KIRŞEHİR (AA) - Kaman ilçesinde, ortaokul öğrencilerinin yaptığı 300 resmin yer aldığı sergi açıldı.Kurancılı beldesindeki Şehit Ayhan Keleş Ortaokulu...

KIRŞEHİR (AA) - Kaman ilçesinde, ortaokul öğrencilerinin yaptığı 300 resmin yer aldığı sergi açıldı.

Kurancılı beldesindeki Şehit Ayhan Keleş Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı sergiyi gezen Kaman Kaymakamı Murat Girgin, Türkiye'nin doktor, avukat, mühendis ve öğretmenlerin yanı sıra ressam, sanatçı ve sporculara da ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Okullardan yeni ressamların da yetişmesini arzu ettiklerini belirten Girgin, şöyle konuştu:

"80 milyonu aşkın bir nüfusa sahip olan ülkemizde aileler genelde çocuklarının doktor, avukat, mühendis, öğretmen gibi meslekleri tercih etmesini istiyorlar. Oysa ülkemizin ressamlara, sanatçılara, sporculara da ihtiyacı var. Neden bizim ülkemizden Picasso, Da Vinci, Dali gibi ünlü ressamlar çıkmasın. İşte bugün bu sergiyi açan, bizlere 300 farklı resim sunan çocuklarımızdan gelecekte böyle dünya çapında isim yapmış ressamlar olmalarını bekliyoruz. Bu sergide emeği geçen tüm idari personellerimize, öğretmenlerimize ve bizlere bu sergiyi sunan genç kardeşlerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

Açılışa Kurancılı Belediye Başkanı Erdoğan Tekeli, İlçe Emniyet Müdürü Zafer Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Demirci, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Aslan Tekeş, Kurancılı Şehit Ayhan Keleş Ortaokulu Müdürü Ramazan Bıyıklı ve öğrenciler katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :