Kalp ve damar hastalığında ürküten tablo

Kalp ve damar hastalığında ürküten tablo

OFM Antalya Hastanesi Kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Emre Altekin Altekin, 2020 yılında Türkiye'de 3.5 ile 4 milyon kişinin kalp ve damar hastası olacağının tahmin edildiğini söyledi.

Döşemealtı Belediyesi ile OFM Antalya Hastanesi işbirliğinde düzenlenen bilgilendirme toplantılarının ilki gerçekleştirildi. Belediye personeli ve vatandaşlara yönelik düzenlenen 'Kalp ve Damar Hastalıklarından Korunma ve Tedavi Yöntemleri' konulu toplantıda Doç. Dr. Emre Altekin bilgiler verdi. Döşemealtı Belediye Başkan Yardımcısı Naci Alın’ında katıldığı bilgilendirmede, Altekin, amaçlarının kalp hastalıkları noktasında farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi. Hareketsizlik, obezite, sigara kullanımı ve günümüz yaşam koşullarının kalp hastalıklarını tetikleyebileceğine vurgu yapan Altekin, 2020 yılında Türkiye'de 3.5 ile 4 milyon kişinin kalp ve damar hastası olacağının tahmin edildiğini belirtti.

Altekin, kalp ve damar hastalıklarından korunma ile tedavi noktasında katılımcılara aydınlatıcı bilgiler verirken, katılımcıların sorularını da yanıtladı.