Kalp krizi sanıp hastaneye koşabilirsiniz! İşte reflü ve belirtileri

Kalp krizi sanıp hastaneye koşabilirsiniz! İşte reflü ve belirtileri

Medicana Konya Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Bilal Toka, reflünün kalp krizi belirtileriyle karıştırılabileceği konusunda uyarıyor. Reflü, göğüs ağrısı ve yanma hissi gibi semptomlarla ortaya çıkarken, ihmal edilmemesi gerekiyor.

Gastroenteroloji uzmanları, mide asidinin yemek borusuna kaçması sonucu oluşan reflünün, kalp krizi belirtileriyle karıştırılabilme riskine dikkat çekiyor.

Medicana Konya Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Bilal Toka, reflünün göğüs ağrısı ve yanma hissi yaratabileceğini belirterek, "Reflü, ihmal edilmemesi gereken bir hastalıktır. Kalp krizi ile karıştırılabilir ve bu nedenle semptomları ciddiye alınmalıdır" diyor.

Göğüs kemiğinin arkasındaki yanma hissi olarak ortaya çıkan reflünün, "Heartburn" olarak adlandırılan bir semptomu olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Toka, yapılan bazı çalışmalarda hastaneye göğüs ağrısı şikayetiyle başvuranların bir kısmının aslında reflü kaynaklı semptomlar gösterdiğine dikkat çekiyor.

Ayrıca, stresin mide sorunları üzerinde etkili olduğunu belirten uzman, stresin asit salgısını artırarak mideyi zayıflattığını ve reflünün şiddetini artırabileceğini ifade ediyor.

Reflü tanısının konulmasında hasta öyküsünün önemine vurgu yapan Doç. Dr. Bilal Toka, "Tanıya yönelik tetkiklerin yapılması gerektiğini ve kronik reflü hastalarında endoskopik incelemenin önemli bir rol oynadığını" söylüyor.

Uzmanlar, reflü belirtileri yaşayanların zaman kaybetmeden bir uzmana başvurarak doğru tanı ve tedaviyi alması gerektiğini vurguluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.