Kalp Krizi Geçiren Ağabeyine Üzüldü Anjiyo Oldu

Kalp Krizi Geçiren Ağabeyine Üzüldü Anjiyo Oldu

Konya'da kalp krizi geçiren ağabeyini hastaneye getiren kardeşi, rahatsızlanması sonucu anjiyo oldu

Konya'nın Seydişehir ilçesinde ikamet eden Hakkı Balcı (53), kalp krizi geçirdi. Konya'da özel bir hastaneye kaldırılan Balcı, burada anjiyo oldu.

Hastaneye getirdiği ağabeyine üzülen Yusuf Balcı (45) da, göğsünde rahatsızlık hissedince, kalp krizi geçirebileceği şüphesiyle aynı hastanede anjiyo yapıldı.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Murat Sakallı, gazetecilere yaptığı açıklamada, aynı genetik yapıya sahip iki kardeşin yaş farkı dışında risk faktörlerinde çok fazla değişiklik olmadığını söyledi.

Yusuf Balcı'nın damarlarının tamamen açık olduğunu, diğer kardeş Hakkı Balcı'nın ise 1'i daha önce olmak üzere damarlarında 4 stent bulunduğunu belirten Sakallı, şöyle devam etti:

"Burada vurgulamak istediğimiz konu, çağımızın hastalığı stres. Hastamız Hakkı Balcı'nın yapısı çok hassas, duygusal olaylara çok daha tepki veren birisi ve 'A' tipi kişilik dediğimiz duygusal bir hasta. Hakkı Balcı'nın kardeşi Yusuf Balcı'nın ise daha sakin, 'B' tipi kişilik denilen, her olaya tepki vermeyen bir insan. Eğer kişiliğimiz 'A' tipi kişilik dediğimiz çok heyecanlı bir yapıysa, tansiyon, kalp krizi ve damar tıkanıklığı açısından bir risk faktörüdür. Bu tür hastalarımızın takiplerini ve kontrollerini iyi yaptırmalarını öneririz."