Kalkınma Bakanlığında devir teslim

Kalkınma Bakanlığında devir teslim

Lütfi Elvan, görevi Cevdet Yılmaz'dan devraldı- Elvan:- "Bugüne kadar yoğun şekilde çalışmalarımızı sürdürdük. Bundan sonraki süreçte de milletimizin tereddüdü olmasın, geceli gündüzlü çalışmaya devam edeceğiz"- "Seçilmiş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erd

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı 65. Hükümet'te Kalkınma Bakanlığına getirilen Lütfi Elvan, görevi Cevdet Yılmaz'dan devraldı.

Başbakan Yıldırım'ın Bakanlar Kurulu'nu açıklamasının ardından Kalkınma Bakanlığında da devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Yılmaz, Kalkınma Bakanlığının Türkiye'nin uzun vadeli plan, program ve stratejilerini yaptığını, bölgesel ve sektörel birçok alanda yol haritalarını ortaya koyduğunu söyledi.

Bütçenin oluşturulması, yatırımların koordinasyonu konularında Bakanlığın önemli görevler üstlendiğini dile getiren Yılmaz, son dönemde bölgesel kalkınma programlarının hayata geçirilmesinde de önemli adımlar atıldığını kaydetti.

Yılmaz, Elvan ile bürokraside 18 yıl birlikte görev yaptıklarını ve daha sonra beraber siyasi hayata başladıklarını ifade etti. Elvan'ın önemli birikimleri bulunduğuna değinen Yılmaz, Elvan'ın reformların koordinasyonu konusunda son dönemde kritik rol oynadığını vurguladı. Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kendisini uzun yıllardır tanıyorum. Mesai arkadaşlığımız var, aynı kurumdan yetişmiş insanlarız, aynı partiden bir arkadaşıma bu görevi devretmenin mutluluğunu yaşıyorum. Uzun yıllardır birlikte görev yaptığımız bir dostuma, arkadaşıma görevi devretmenin ayrı bir şerefini, onurunu yaşıyorum. Kendisine başarılar diliyorum, bugüne kadar yaptığı görevlerde çalışkanlığıyla, hızlı hareket etmesiyle kaliteli işler çıkarmasıyla bildiğimiz bir arkadaşımız. Eminim bu kurumda da çok önemli çalışmalara ve hizmetlere imza atacaktır."

- "Son derece geniş bir kadroya sahibiz"

Bakan Elvan, Yılmaz'a Kalkınma Bakanlığında gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar için teşekkür etti.

Bakanlığın ekonomik ve sosyal hayatın birçok alanına yönelik faaliyetleri bulunduğuna dikkati çeken Elvan, bu doğrultuda ülkenin gelişmesine önemli katkılar sağlandığını söyledi. Elvan, Kalkınma Bakanlığının Türkiye'nin önünü açan birçok reform sürecine imza atan kurumların başında geldiğini dile getirdi.

Elvan, yeni dönemde Yılmaz'ın bıraktığı yerden çalışmaları devam ettireceklerini belirterek, şöyle konuştu:

"AK Parti camiası güçlü bir kadrodan oluşuyor. Partimiz, bu ülkenin gelişmesine kalkınmasına ve dünyanın önde gelen ülkelerden biri olmasına katkı sağlayan ve bu uğurda her türlü fedakarlığı yapan bir partidir. Son derece geniş bir kadroya sahibiz. Bu görevleri yapabilecek onlarca arkadaşımız var.

Bugüne kadar yoğun şekilde çalışmalarımızı sürdürdük. Ülkemizi daha iyi noktaları getirmek için gayret sarf ettik. Bundan sonraki süreçte de milletimizin tereddüdü olmasın, geceli gündüzlü çalışmaya devam edeceğiz.

Seçilmiş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlatılan bu kutlu yürüyüş bundan sonraki süreçte de devam edecek. Bu konuda hiçbirinizin kuşkusu olmasın."

Elvan, Cevdet Yılmaz'a yeni görevinde başarılar diledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :