Kalkınma Bakanı Yılmaz, Tunceli'de

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Tunceli'de

Yılmaz: "Biz, Türkiye'de hiç kimseye ayrımcılık yapılmasın istiyoruz. Hiç kimsenin dışlanmadığı, ötelenmediği, hiç kimseye ters bakılmadığı bir ortamda birlik, beraberlik içinde ülkemizin kalkınmasını istiyoruz"

TUNCELİ (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,  "Biz, Türkiye'de hiç kimseye ayrımcılık yapılmasın istiyoruz. Hiç kimsenin dışlanmadığı, ötelenmediği, hiç kimseye ters bakılmadığı bir ortamda birlik, beraberlik içinde ülkemizin kalkınmasını istiyoruz" dedi.

Bingöl'den karayoluyla Tunceli'ye gelen Bakan Yılmaz, Tunceli Valisi Osman Kaymak'ı makamında ziyaret etti. Vali Kaymak ve öteki yetkililerle bir süre görüşen Yılmaz, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bayramlaşmak ve bazı ziyaretlerde bulunmak için Tunceli'ye geldiğini söyledi.

Tunceli'de yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Yılmaz, yatırımların hızlanması ve gelişmenin devam etmesinde çözüm sürecinin önemini vurgulayarak, "Son 1,5-2 senedir çok şükür bir huzur ortamı var. Geçmişte olduğu gibi acı hadiseler duymuyoruz. Bundan dolayı hepimiz çok mutluyuz çünkü bir insanın canı her şeyden daha değerlidir. Tek bir insanın canı, bütün ideolojilerden de daha değerli, bütün her şeyden de daha değerli" diye konuştu.

"Tunceli'de, Dersim'de insana ne kadar önem verildiğini hepimiz biliyoruz" diyen Yılmaz, şunları söyledi:

"Burada insan, her şeyin merkezinde. İnsanın canı, insanın refahı her şeyden önemli. Dolayısıyla bu süreçte hem insanımızın güvende olması hem de yatırımların buraya cezbedilmesi anlamında bu huzur ortamı gerçekten çok çok önemli. Huzur ortamı içinde bir taraftan farklılıklarımızı zenginlik olarak görüyoruz ve temel hakları, özgürlükleri geliştiriyoruz, bir taraftan da birliğimizi, beraberliğimizi güçlendiriyoruz aslında. Hukuk devleti içinde, evrensel değerler içinde bunu güçlendiriyoruz. Bu, sadece etnik kimliklerle ilgili bir hadise değil. Bu süreç, bu demokratikleşme, aynı zamanda mezhepler arası ilişkiler açısından da çok önemli. Biz, Türkiye'de hiç kimseye ayrımcılık yapılmasın istiyoruz. Hiç kimsenin dışlanmadığı, ötelenmediği, hiç kimseye ters bakılmadığı bir ortamda birlik, beraberlik içinde ülkemizin kalkınmasını istiyoruz."

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Ortadoğu'da yaşanan gelişmelere değinerek, şunları kaydetti:

"Ortadoğu'da mezhepler arası çatışma çıkarmaya çalışanlar var, insanları birbirlerine düşürmeye çalışanlar var. Farklı çıkarlar için, siyasi veya ekonomik çıkarlar için bunu yapmaya çalışanlar var ama biz, bunlara inşallah toplum olarak bütün unsurlarımızla müsaade etmeyeceğiz. Uyanık olacağız, provokasyonlara karşı uyanık olacağız. Bunlar kolay süreçler değil ama ben inanıyorum ki bu topraklar kadim topraklar. Hepimiz, binlerce yıl geriye giden bir medeniyet üzerinde yaşıyoruz. Bu medeniyet ruhu içinde inşallah kardeşliğimizi en güçlü şekilde inşa edeceğiz. Kurmancı, Zazası, bütün etnik gruplarıyla, bütün mezhepleriyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, bütün dinleriyle, Müslümanıyla, gayrimüslimiyle bu topraklar üzerinde kim yaşıyorsa hep birlikte geleceğimizi inşa edeceğiz. Enerjimizi, gücümüzü birbirimizle çekişerek harcamayacağız. Enerjimizi, gücümüzü, hep birlikte ülkemizi, bölgemizi, yöremizi kalkındırmak için harcayacağız inşallah. Bizlerin amacı budur. Bu yönde de el birliğiyle gayret etmeye devam edeceğiz."

Tunceli Belediyesi'ni de ziyaret eden Yılmaz, daha sonra Atatürk Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşlarla görüştü.

 

Kaynak:Haber Kaynağı