Kalkınma Bakanı Yılmaz, Diyarbakır'da

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Diyarbakır'da

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz:- "Çözüm sürecinin başarısı için istikrara ihtiyacımız var. Ekonomimizin güçlü bir şekilde devam etmesi için siyasi istikrara, güçlü bir sivil yönetime ihtiyacımız var"

DİYARBAKIR (AA) - Kalkınmak Bakanı Cevdet Yılmaz, "Çözüm Sürecinin başarısı için istikrara ihtiyacımız var. Ekonomimizin güçlü bir şekilde devam etmesi için siyasi istikrara, güçlü bir sivil yönetime ihtiyacımız var" dedi.

Bakan Yılmaz, beraberindeki milletvekilleri ve il teşkilatı üyeleri ile birlikte AK Parti Bağlar İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Diyarbakır'da aday olmanın kendisi için şeref olduğunu belirtti.

Diyarbakır'ın tarihi, bölgenin merkezi ve değerleri olan bir şehir olduğunu vurgulayan Yılmaz, kente maddi ve manevi boyutta hizmet edeceklerini, şehri bulunduğu yerden çok daha iyi yerlere el birliğiyle taşıyacaklarını ifade etti.

Yılmaz, yapımı süren Silvan Barajı projesinin tamamlanması halinde yüz binlerce insanın burada istihdam edileceğini bildirdi. Bölge ekonomisine katkı sağlayacağı için bazı kesimlerin projeye saldırdığına işaret eden Yılmaz, "Bu proje Diyarbakırlıya iş verecek. Diyarbakır'ın iş üretiminin artışı olacak, istihdam artışı olacak. Organizemizi büyütüyoruz, tekstil kent kuracağız inşallah. Bu il büyük bir il, daha büyük üniversiteler kuracağız. Diyarbakır'ın turizmini de geliştirmek istiyoruz" dedi.

Partililerden seçimlerde sandıklara sahip çıkmalarını isteyen Yılmaz, sandığın namus olduğunu, bu sebeple AK Parti teşkilatlarının namusuna sahip çıkacağını söyledi.

- "AK Parti bunlara inandığı için yaptı"

Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra, AK Parti Kayapınar İl Başkanlığı'nı ziyaret  etti. Burada, AK Parti'nin son 12 yılda büyük işler başardığını anlatan Yılmaz, demokrasiden başörtüsüne, dil yasağından Devlet Güvenlik Mahkemelerinin kaldırılmasına kadar çok şey yapıldığına değindi.

Bugün demokratik bir hukuk devleti olarak farklı bir noktada olduklarını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bütün bunlar AK Parti'nin icraatlarıdır. AK Parti bunlara inandığı için yaptı. Birileri zorladığı için, birileri, şunu, bunu dediği için değil. 13 yıl öncesi parti programımızı bir açın bakın, ilk kuruluş belgelerimize bakın, bugün yapılanların orada yazılı olduğunu göreceksiniz. Biz birileri şunu, bunu diyor diye değil, biz doğru olduğuna inandığımız için bunları yapıyoruz. Bunun özellikle altını çizmek istiyorum."

Bazı kesimlerin "ya demokraside bu oldu, bu kadar hizmet oldu, tabi ki devlet yapmalıydı" dediğini anımsatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Doğru elbette, tabi ki devlet yapmalıydı. Ama eskiden de devlet vardı. Bu devlet AK Parti ile kurulmadı. Niçin son 12 yılda bu reformlar yapıldı, AK Parti sayesinde yapıldı. Demokraside, AK Parti bu adımları attı. AK Parti'nin bu gücü, bu çoğunluğu olmasaydı reformlar yapılabilir miydi? Geçmişte rahmetli Özal da, rahmetli Erbakan da gayret etti ama olmadı. Çünkü o güç yoktu. Kim ne derse desin, bu bölgedeki çözümün de barışın da huzurun da teminatı AK Parti'dir. AK Parti güçlüyse bu işler devam eder. Allah korusun AK Parti güçten düşerse, o eski günlere geri gideriz. 90'lı yıllardaki kargaşaya, koalisyon yapılarına, o herkesin bir tarafa çekiştirdiği günlere geri döneriz." 

Yılmaz, Çözüm Sürecinin başarısı için istikrara ihtiyaç olduğununa dikkati çekerek, "Ekonomimizin güçlü bir şekilde devam etmesi için siyasi istikrara, güçlü bir sivil yönetime ihtiyacımız var" ifadesini kullandı.

Türkiye'yi yönetmeye talip, gerçek anlamda programı, politikaları bulunan ve Türkiye'nin her tarafını kucaklayan tek partinin AK Parti olduğunu aktaran Yılmaz, ne uluslararası bir güce ne de derin yapılara dayandıklarını, daha ileri demokratik adımlar için hak ve halka dayandıklarını söyledi.

Yılmaz, Suriye, Irak ve Kobani'den gelenlere bir kardeş olarak Türkiye'nin ev sahipliği yaptığını belirterek, bugün sığınmacıların düştüğü durumları yaşamamak için birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Ziyaretlerinin ardından Kayapınar ilçesindeki seçim bürosunun açılışını gerçekleştiren Yılmaz, daha sonra AK Parti milletvekili adayları ile gerçekleştireceği istişare toplantısına katılmak için DSİ Misafirhanesine geçti.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Diyarbakır'da

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Diyarbakır'da

Kaynak:Haber Kaynağı