Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl'de:

Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl'de:

"Halkımızın en kısa sürede hükümete kavuşması için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz"

BİNGÖL (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Halkımızın en kısa sürede hükümet kavuşması için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz"

Bingöl'de bulunan Bakanı Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçiminde halk iradesinin tek başına bir hükümet çıkarmadığını belirterek, parlamentodaki partilerin bir araya gelerek, hükümet kurması gerektiğini söyledi.

Ülkenin yönetim ihtiyacını gidermek amacıyla samimi bir gayret içinde olacaklarını vurgulayan Yılmaz, önümüzdeki hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun diğer siyasi partilerle bu konuda görüşmelere başlayacağını kaydetti.

Yılmaz, parti olarak genel ilkelerini ve perspektiflerini ortaya koyup, hiçbir dayatmaya boyun eğmeyerek, rasyonel, akılcı ve sorumlu bir anlayış içinde bu görüşmeleri yapacaklarını işaret ederek, şöyle konuştu:

"Samimi bir gayret içinde ülkemizin hükümet ihtiyacını gidermiş olacağız. Bu olursa hep birlikte göreceğiz. Olmazsa da biliyorsunuz nihai olarak anayasamızda tanımlanmış bir süreç var. 45 gün içinde bir hükümet kurulamazsa yeni bir seçime gidilmiş olacak. Orada da halkımız son sözü söylemiş olacak. Halkımızın en kısa sürede hükümet kavuşması için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz. Burada önemli olan sağlam bir hükümet yapısı oluşmasıdır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı