Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl'de

Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl'de

Bakan Yılmaz: "Geçmişte vesayet rejimine araç olarak kullanan, zaman zaman krizlerin yaşandığı bir makamı halk kendi iradesiyle dolduracak"

BİNGÖL (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Geçmişte vesayet rejimine araç olarak kullanan, zaman zaman krizlerin yaşandığı bir makamı halk kendi iradesiyle dolduracak" dedi.

Yılmaz, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seçim çalışmalarında destek amacıyla bağış yaptı.

Bingöl Ziraat Bankası şubesinde kampanya bağış hesabına bin lira havale eden Yılmaz, yaptığı açıklamada, halkın ilk defa doğrudan cumhurbaşkanını seçeceğini belirtti.

"Bu seçimler halkın iradesinin yönetimi çok daha güçlü yansıtan seçimlerdir" diyen Yılmaz, "Geçmişte vesayet rejimine araç olarak kullanan, zaman zaman krizlerin yaşandığı bir makamı halk kendi iradesiyle dolduracak" ifadesini kullandı.

Türkiye'de yeni bir dönemin başlayacağını kaydeden Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

"Biz buna 'Yeni Türkiye' diyoruz. Demokrasisiyle, ekonomisiyle, sosyal politikalarıyla, dış politikalarıyla Türkiye yeniden inşa ediliyor. 10 Ağustos’tan sonra bu inşa süreci çok daha güçlü bir şekilde devam edecek. Bir taraftan çözüm süreci, bir taraftan yeni anayasa, bir taraftan 2023 hedeflerimiz bütün bunlar inşallah yeni dönemde çok daha güçlü bir şekilde ülkemizin gündemine gelecek."

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermek amacıyla bankaya geldiklerini kaydeden Yılmaz, şöyle dedi:

"Gönüllü arkadaşlarımız ile birlikte gönüllü bağış yapacağız. Bingöl parasal miktarda demiyorum ama sayı, isim itibarıyla çok büyük destek verecek. Teşkilat olarak biz buna öncülük yapıyoruz. Başbakanımızın bu memlekete çok büyük hizmetleri oldu. Türkiye’nin değişimine, dönüşümüne liderlik yapmış bir insan. Demokraside çok köklü adımlar atmış, çözüm sürecini başlatmış, ekonomimizi çok farklı yerlere getirmiş bir insana millet olarak en büyük desteği vereceğiz. Güçlü bir şekilde de birinci turda Allah’ın izniyle başbakanımızı cumhurbaşkanı olarak göreceğiz."

Bingöl'den çok büyük destek beklediklerini ifade eden Yılmaz, kentin, kritik seçimlerde dik durduğunu ve doğru pozisyonunu ortaya koyduğunu söyledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı