Kalkınma Bakanı Yılmaz:

Kalkınma Bakanı Yılmaz:

"Diyarbakır'da öncelikli hedefimiz, 50 bin çalışanı olan Organize Sanayi Bölgesi oluşturmaktır"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da öncelikli hedeflerinin, 50 bin çalışanı bulunan bir Organize Sanayi Bölgesi oluşturmak olduğunu söyledi.

Bakan Yılmaz, beraberinde AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ve partililerle Organize Sanayi Bölgesini gezdi.

Burada işçiler ve iş yeri sahipleriyle sohbet eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yaptığı konuşmada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin özellikle de Diyarbakır'ın en önemli meselelerinden birinin istihdam olduğuna dikkati çekti.

"Amacımız daha fazla üretim, istihdam ve ihracat yapmaktır" diyen Yılmaz, "Hükümet olarak GAP Eylem Planı gibi yatırımlarımızı yaparken, istihdamı artırmaya çalışıyoruz. Üzerinde durduğumuz sektörler emek yoğunluğu sektörlerdir. Konfeksiyon başta olmak üzere birçok teşvik unsurlarımız var. İstihdama yönelik bir takım yenilikler getirdik. Bunları önümüzdeki yıl hayata geçireceğiz. Yeni bir takım istihdam teşvikleri getiriyoruz. Özellikle işbaşında eğitimi desteklemek istiyoruz" ifadesini kullandı.

İşbaşında eğitime önem verdiklerini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"İşbaşında eğitim olursa, tam anlamıyla işletmecilerin istediği istihdam gerçekleşir diye düşünüyoruz. Burada hem işletmecilere destek veriyoruz hem de insanımızın donanımını artırıyoruz. Öz sermayeye çok ciddi teşvikler getiriyoruz. Diyelim ki bir işletmeci yatırım yaparken, kredi kullandıysa faiz ödemelerini vergiden düşebiliyor ama kendi öz sermayesini koyduğu zaman böyle bir imkana sahip değil. Şimdi yapacağımız yeni düzenlemelerle öz sermayeyi değerlendirmeye alacağız. Vergilerden düşme avantajı getireceğiz."

Organize Sanayi Bölgesi'nin çok sayıda aileye gelir getirecek alan olacağını sifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Diyarbakır'da öncelikli hedefimiz 50 bin çalışanı olan Organize Sanayi Bölgesi'ni oluşturmaktır. Bu hedefimizi hemen değil belirli aralıklarla hayata geçireceğiz. İlk olarak ek Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı ihalelerine gerçekleştirdik, kısa sürede tamamlanması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bununla birlikte 'tekstil kent' dediğimiz Organize Sanayi Bölgeleri öncelikli işlerimizden biridir. Valiliğimizle birlikte bu konuları konuşuyoruz. Bir an önce bunun devreye girmesi ve en az 7 bin 500 insanımıza istihdam oluşturulmasını hedefliyoruz. Burası, genç kızlarımız başta olmak üzere çok sayıda aileye gelir getirecek bir alan olacak. Sanayi açısından donanımlı bir nüfus oluşturacağız."

Kaynak:Haber Kaynağı