Kalkınma Bakanı Yılmaz:

Kalkınma Bakanı Yılmaz:

"10 milyar liralık tarımsal desteğin yüzde 30'unu hayvancılık desteği oluşturuyor"- "SODES kapsamında 7 bin projeye destek verdik"

DİYARBAKIR (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 10 milyar liralık tarımsal desteğin yüzde 30'unu hayvancılık desteğinin oluşturduğunu söyledi.

AK Parti Milletvekili Oya Eronat ile Kayapınar ilçesindeki Diyarbakır Doğa Derneği'ni ziyaret eden Bakan Yılmaz, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yılmaz yaptığı konuşmada, Diyarbakır başta olmak üzere bölge genelinde yürütülen doğa sporları faaliyetlerinin gurur verici olduğunu belirterek, sosyal hayatı zenginleştiren bu tür etkinliklerin ilin tanıtımına da büyük katkı sunduğunu dile getirdi.

Çözüm Süreci sayesinde sağlanan huzur ortamında spor etkinliklerinde daha fazla da artış olacağını, bunlara Sosyal Destek Programı (SODES) ile destek sunacaklarını kaydeden Yılmaz, "SODES kapsamında 7 bin projeye destek verdik. Bunlar imkanları olmayan çocuk ve gençlere yönelik projelerdir" ifadesini kullandı.

- "Türkiye'de hayvancılık iyi yoldadır"

Daha sonra Bağlar ilçesinde oluşturulan Diyarbakır Damızlık ve Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Hayvan Hastanesi'nde incelemede bulunan Bakan Yılmaz, hayvancılık sektörünün ekonomik ve istihdam açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Yılmaz, iktidara geldiklerinde 1.8 milyar lira olan tarım desteğinin 2015 yılında 10 milyar liraya yükseldiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"10 milyar liralık tarımsal desteğin yüzde 30'unu hayvancılık desteği oluşturuyor. 3 milyar lira hayvancılığa destek olarak yönlendirilmiştir. Tarımsal üretim açısından Türkiye, Avrupa'da birinci sıraya yükselmiştir. Hayvan varlığında büyük artış olmuştur, küçükbaş hayvan sayısı 32 milyondan 42 milyona yükselmiştir. Bütün bunlar hükumetin verdiği çaba ve destek sonucu gerçekleşti. Türkiye'de hayvancılık iyi yoldadır. GAP Bölge Kalkınma İdaresi olarak birliklerimizle güzel çalışmalar yürütüyoruz."

- "Bu istikrarın değerini bilmek gerekir"

Kalkınma Bakanı Yılmaz, son 12 yılda yapılan önemli çalışmalara değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün bu hizmetler istikrarla oluyor. Geçmişte sık sık değişen hükumetler nedeniyle tarım politikalarımız sağlam bir zemine oturmadı. Ama bakın 12 yıldır hükumetimiz iş başında ve bakanımız 10 yıldır görev yapıyor. Bu istikrarın değerini bilmek gerekir, istikrarlı yönetimler, ekonomik gelişmenin temelini oluşturuyor. istikrar olmadan gelişme olmuyor."

Kaynak:Haber Kaynağı