Kalkınma Bakanı Yılmaz:

Kalkınma Bakanı Yılmaz:

"(AK Parti'nin seçim beyannamesi) Bu beyanname aslında ince işçilik beyannamesi"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti'nin seçim beyannamesine ilişkin, "Bu beyanname aslında ince işçilik beyannamesi" dedi.

Yılmaz, NTV'de katıldığı programda gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

Muhalefet partilerinin seçim vaatlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, ana muhalefet partisinin beyannamesinin iktidar olma perspektifine sahip olmadığını söyledi.

Bakan Yılmaz, "Özellikle ana muhalefetin beyannamesinin, 'seçim döneminde ne kadar daha fazla oy alırım, ne kadar daha fazla insanın hoşuna giden sözler ifade edebilirim' gibi bir perspektifle hazırlanan beyannamelerden biri diye düşünüyorum. Bu nedenle de doğrusu çok detaylı bir analizi de gerekli görmüyorum. Esas itibarıyla sorumluluk içinde hazırlanan beyanname AK Parti’nin beyannamesidir. Gerçekçi, ayakları yere basan bir beyannamedir ve iktidar olma, iktidarı sürdürme perspektifiyle hazırlanmış bir beyannamedir" diye konuştu.

AK Parti’nin beyannamesinin "süreklilik içinde yenilenme" esasına dayandığını vurgulayan Yılmaz, beyannamelerinin en önemli farklarından birinin tecrübe olduğunu dile getirdi. Yılmaz, şunları kaydetti:

"Geçmiş 12 yıllık tecrübemizi ve performansımızı da içeren bir beyanname. Geçmiş birikimle birlikte süreklilikle birlikte Türkiye’nin ve dünyanın geldiği bu yeni ortamda neler yapabiliriz, geleceğe ilişkin nasıl yeni adımlar atarız diye bakan bir beyanname. Bu anlamda en önemli yeniliklerinden biri kalite vurgusunun çok daha güçlü hale gelmesi. Türkiye son 12 yılda büyük oranda aslında erişim sorunlarını çözdü; eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, bir çok sektörde. Şimdi daha ince işçilik zamanı diye düşünüyoruz. Yani kaba inşaatı büyük oranda tamamladık, ana politikaları düzgün rayına oturttuk; demokrasiden sosyal politikaya, ekonomiden dış politikaya bir çok alanda temel politikalarımız artık yerleşmiş durumda. Şimdi bunun üzerinden ince işçilik yapmamız gerekiyor. Bu beyanname aslında bu ince işçilik beyannamesi." 

- Fırsat penceresi

Türkiye'yi üst orta gelir grubu ülkelerinden yüksek gelir grubuna çıkarmak istediklerini ifade eden Yılmaz, "Son 12 yıllık başarımızla eşiğe gelmiş durumdayız, şimdi işte o eşiği atlamamız gerekiyor, bunun formülü de yapısal reformlar. Burada sadece makroekonomik istikrar yetmez, bunun üzerine mikro reformlarla işte bu amacımıza ulaşmamız lazım. Makro ile mikroyu birleştirdiğimiz zaman yüksek gelirli ülkeler arasına girmiş olacağız, ince işçilik dediğim biraz da burası" dedi.

Yılmaz, 2015-2018 döneminin Türkiye’nin fırsat penceresi olduğunu vurgulayarak, "İnanıyorum ki halkımızın teveccühüyle 7 Haziran'dan sonra Türkiye yepyeni bir değişim, dönüşüm dönemine girecek. Bundan sonra 4 yıllık böyle seçimsiz bir dönemimiz var. İstikrarlı bir hükümetle, kararlı bir hükümetle reformları birbiri peşi sıra hayata geçirerek Türkiye’ye o ligi atlatacağız inşallah" diye konuştu.

Enflasyonun tek haneli olmasının Türkiye için büyük kazanım olduğuna işaret eden Yılmaz, bunu titizlikle koruyacaklarını söyledi.

Petrol fiyatlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, "İran’la yapılan müzakerelerin olumlu sonuçlanmasıyla petrol arzında daha fazla bir olumlu tablo çıkacak ortaya. Diğer taraftan dünya büyümesine baktığımızda böyle yüksek bir talep görmüyorum doğrusu. Dolayısıyla petrolün fiyatının çok kısa sürede yükseleceğine ihtimal vermiyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı