Kalkınma Bakanı Yılmaz:

Kalkınma Bakanı Yılmaz:

"Eski Türkiye geride kaldı, yeni Türkiye'yi inşa ediyoruz. Eski Türkiye'nin engellerini büyük oranda bertaraf ettik

ANKARA (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Eski Türkiye geride kaldı, yeni Türkiye'yi inşa ediyoruz. Eski Türkiye'nin engellerini büyük oranda bertaraf ettik. Şimdi yeni Türkiye'yi inşa etme zamanı. Kaba inşaatı yaptık, artık sıra ince işçilikte" dedi.

Yılmaz, Ensar Vakfı Ankara Şubesi tarafından düzenlenen "Güçlü ve Dengeli Büyüme İçin Yapısal Dönüşüm" konferansına katıldı.

Bakan Yılmaz burada, Onuncu Kalkınma Planı kapsamında öncelikli dönüşüm programlarına ilişkin bilgilendirme sunumu yaptı.

Söz konusu planın 2014-2018 dönemini kapsadığını ve 2023 vizyonunun ilk dilimini oluşturacak şekilde hazırlandığını belirten Yılmaz, "Haziran ayında gerçekleşecek seçimden sonra planımızın hızlı bir şekilde hayata geçtiğini hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin birinci atılım dönemini tamamladığını belirten Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Eski Türkiye geride kaldı, yeni Türkiye'yi inşa ediyoruz. Eski Türkiye'nin engellerini büyük oranda bertaraf ettik. Şimdi yeni Türkiye'yi inşa etme zamanı. Kaba inşaatı yaptık, artık sıra ince işçilikte. Birinci atılım döneminde sağladığımız başarıların üzerine inşa ederek ikinci bir sıçrama yapmamız lazım. Her alanda kaliteye odaklanacağımız ikinci bir atılım dönemi, işin merkezinde bu var. Adeta roketin ilk ateşlemeyle belirli bir mesafe alması, ikinci ateşlemeyle hedefine ulaşması gibi. 7 Haziran seçimlerinden sonra ikinci atılım dönemimiz fiilen hayata geçmeye başlayacak."

Yılmaz, Türkiye'nin ekonomi alanında son yıllarda gösterdiği başarılara değinerek, Türkiye'nin 2023 hedeflerini anlattı. Katma değeri yüksek ürünleri üreterek 2023 hedeflerine ulaşmanın mümkün olduğunu belirten Yılmaz, hem kamunun hem de özel sektörün Ar-Ge harcamalarının artması gerektiğini ifade etti.

Yılmaz, Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranının son 12 yılda yüzde 0,53'ten yüzde 0,95'e yükseldiğini, bunun sevindirici bir gelişme olduğunu, ancak artışın yeterli olmadığını söyledi. Yılmaz, Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranını yüzde 3'ler seviyesine taşımak istediklerini vurguladı. 

Türkiye'nin doğal kaynak zengini olmadığına dikkati çeken Yılmaz, "Türkiye daha ileri gidecekse, kalkınacaksa bunu insanıyla yapacak. Bunu doğal kaynaklarla yapamayız, ana stratejimiz insan odaklı kalkınmadır" ifadelerini kullandı.

- "Türkiye'nin önünü kesmek isteyenler, istikrarımızı bozmaya çalışıyor"

Yılmaz, ülkeler açısından istikrarlı yönetimin ve politikaların önemli olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Belirsizliğin azalması, hızlı karar alabilme ve hızlı uygulama açısından istikrar son derece önemli. İnşallah 7 Haziran seçimlerinde de bu istikrarımız devam edecek. Türkiye'nin önünü kesmek isteyenler, zarar vermek isteyenler de hep bunu hedefliyor, istikrarımızı bozmaya çalışıyor. Büyümenin ve gelişmenin en önemli unsurunun istikrar olduğunun onlar da farkında. Dolayısıyla bu istikrarı bozmaya çalışıyorlar ama halkımızın, milletimizin ferasetiyle, hiçbir zaman onlara fırsat vermeyeceğiz, istikrarımız devam edecek."

 

Kaynak:Haber Kaynağı