Kalkınma Bakanı Yılmaz:

Kalkınma Bakanı Yılmaz:

"Bütün bu çalışmalarımızın özü, ülkemizi daha rekabetçi hale getirmek, yatırım ortamımızı iyileştirmek, istihdam imkanlarımızı, ihracat imkanlarımızı geliştirmek, uluslararası yarışta ülkemizi daha ön sıralara taşıyabilmek. Bunun için sadece Ankara'nın en

KOCAELİ (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bütün bu çalışmalarımızın özü, ülkemizi daha rekabetçi hale getirmek, yatırım ortamımızı iyileştirmek, istihdam imkanlarımızı, ihracat imkanlarımızı geliştirmek, uluslararası yarışta ülkemizi daha ön sıralara taşıyabilmek. Bunun için sadece Ankara'nın enerjisi yetmez, bütün yörelerimizin, bütün bölgelerimizin enerjisini harekete geçirme kararlılığındayız" dedi.

Yılmaz, İzmit'te bir otelde basına kapalı gerçekleştirilen "Yatırım Destek Ofisleri İstişare Toplantısı"nın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kalkınma Ajanslarıyla yapılan toplantıların yararlı olduğunu söyledi. 

 

Bu toplantılarda, ajansların çalışmalarını tek tek öğrendiklerini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Ajanslarımız karşılıklı bilgilenmiş oldu. Değişik bölgelerimizdeki, yörelerimizdeki potansiyeli, farklılıkları görmüş oluyoruz. İş birliği imkanlarını tespit etmiş oluyoruz. Yine bu toplantılar vesilesiyle ajanslarımızın taleplerini, beklentilerini alıyoruz; genel düzenleme anlamında. Toplantılar vesilesiyle Kalkınma Bakanlığının yapması gereken genel çalışmalar hakkında da önemli bilgiler aldık. Kalkınma Ajanslarımız; yenilikçi kurumlar, Türkiye'nin son 10 yıl içerisinde geliştirdiği önemli kurumsal ve yörelere inen altyapılar. Her biri kendi yöresinin aklı diyebileceğimiz kuruluşlar. Son derece nitelikli, uzman kadrolarla çalışan, yerel aktörleri bir araya getiren, yerel dinamikleri kalkınma yolunda harekete geçiren yapılar. Kalkınma Ajanslarımız, aslında kısa sayılabilecek bir zamanda önemli tecrübe birikimleri oluşturdu."

Yılmaz, her ajansın, bölgesiyle ilgili vizyonu ve stratejileri bulunduğunu vurguladı.

Ajansların, detaylı sektörel analiz çalışmaları, geniş çevrelere sunduğu eğitim, destek imkanları olduğunu aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Her bir ajansımız, bölgesinde son derece önemli mali destek ve hibe programlarını hayata geçirmiş durumda. Her bir ajansımız, bölgesinde yatırımcıları cezbetmeye ve yeni yatırımlar kazandırma konusunda çalışmalar yürütüyor. Kalkınma Ajansları, uluslararası fonları ve hibeleri kendi bölgelerine cezbetmesi konusunda çalışmalar yürütüyor. Ajanslarımız, yenilikçi ve önemli yapılar. Ajanslarımızı zaman zaman bir araya getirmeye devam edeceğiz. Bundan sonraki toplantıyı bir başka bölgede gerçekleştireceğiz. Bütün bu çalışmalarımızın özü, ülkemizi daha rekabetçi hale getirmek, yatırım ortamımızı iyileştirmek, istihdam imkanlarımızı, ihracat imkanlarımızı geliştirmek, uluslararası yarışta ülkemizi daha ön sıralara taşıyabilmek. Bunun için sadece Ankara'nın enerjisi yetmez, bütün yörelerimizin, bütün bölgelerimizin enerjisini harekete geçirme kararlılığındayız."

Kaynak:Haber Kaynağı