Kalkınma Bakanı Elvan:Bütün sorumluluk benim

Kalkınma Bakanı Elvan:Bütün sorumluluk benim

"(İstanbul'daki terör saldırısı) Bu aziz millet, bu büyük devlet böyle saldırılara boyun eğmeyecek. Bilakis bu saldırılar bizim daha çok kenetlenmemizi sağlıyor, terörle mücadele azmimizi daha da artırıyor"- "Bu mücadeleden 'son terörist yok edilinceye ka

 Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Bu aziz millet, bu büyük devlet böyle saldırılara boyun eğmeyecek. Bilakis bu saldırılar bizim daha çok kenetlenmemizi sağlıyor, terörle mücadele azmimizi daha da artırıyor. Bu mücadeleden 'son terörist yok edilinceye kadar' vazgeçmeyeceğiz." dedi.

Elvan, JW Marriott Otel'de düzenlenen "Birlikte Konyayız" temalı geleneksel Konyalılar iftar buluşması programında yaptığı konuşmada, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Ramazan ayına rağmen gözü dönmüş canilerin ülkenin birliğini hedef aldığını ifade eden Bakan Elvan, "İnsanlıktan nasibini almamış, hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan bu hainler, 41 kişiyi katletti. Bu aziz millet, bu büyük devlet böyle saldırılara boyun eğmeyecek. Bilakis bu saldırılar bizim daha çok kenetlenmemizi sağlıyor, terörle mücadele azmimizi daha da artırıyor. Bu mücadeleden 'son terörist yok edilinceye kadar' vazgeçmeyeceğiz." diye konuştu.

Terörle mücadele konusunda diğer ülkelerden de aynı kararlılığı beklediklerini dile getiren Elvan, "Sağ olsunlar hepsi kınadı ama kınamak yetmiyor. İcraatta da aynı kanaati göstermek gerekiyor. Bu örgütlerin ne dini, ne imanı var. Bunlara karşı başarılı olmak için topyekun mücadele şart. Birini ayırıp 'bu iyi, diğeri kötü' demek doğru değil. Bizim için terör terördür, terörist teröristtir. Bir grubu terörist olarak niteleyip, diğerini böyle nitelendirmemek çok yanlıştır. Bu konuda müttefiklerin önümüzdeki günlerde doğru adımlar atacağını ümit ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin farklı coğrafi dinamiklere sahip olduğunu vurgulayan Lütfi Elvan, "Bu dinamikler arasında ramazan maneviyatının etkisi var. Memleketimizin yardımlaşma hassasiyeti var. Hükümet olarak yollar, her türlü ulaşım altyapılarını yapabilir, tarımda, sanayide dev projeleri hayata geçirebiliriz, ancak toplumsal hayatı zinde tutan milletin sağduyusudur. Yapılan yatırımlar, verilen hizmetler milletin hassasiyetiyle hayat bulur. O yüzden 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' diyoruz." şeklinde konuştu.

Konya'ya yapılan yatırımlara ilişkin de açıklamalarda bulunan Elvan, "Konya'nın hiçbir yatırımı yarım kalmayacak. Bunlar yarım kalmayacağı gibi, yeni yatırımlar da süratle yapılacak. Bu konuda Kalkınma Bakanı olarak her türlü sorumluluğu üstleniyorum." ifadesini kullandı.

Bakan Elvan, Konya'daki ulaşım altyapısı ve sulama projelerine ilişkin çalışmalara yoğun şekilde devam ettiklerini de sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :