Kalkınma Bakanı Elvan, Mersin'de

Kalkınma Bakanı Elvan, Mersin'de

Bakan Elvan, Mersinli şehitler Uzman Onbaşı Gölge ile Piyade Onbaşı Yılmaz'ın ailelerini ziyaret etti

MERSİN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersinli şehitler Uzman Onbaşı Ali Gölge ile Piyade Onbaşı Barbaros Yılmaz'ın ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Bakan Elvan ile eşi Zeliha Elvan, beraberinde Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında TSK unsurları ile teröristler arasında 5 Ekim'de yaşanan çatışmada şehit düşen Uzman Onbaşı Ali Gölge'nin Mersin'in Silifke ilçesindeki baba ocağını ziyaret etti.

Şehidin babası Hüseyin ile annesi Elif Gölge'ye başsağlığı dileyen Elvan, acılı aileyi teselli etti.

Ziyarette, şehit için Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Elvan, daha sonra Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan ve geçen hafta düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanan Piyade Onbaşı Barbaros Yılmaz'ın ilçeye bağlı Sayağzı Mahallesi'ndeki taziye evini ziyaret etti. Elvan, burada şehidin dedesi Veli Öz ile anneannesi Esma Öz’ün acısını paylaştı.

Kalkınma Bakanı Elvan, kentteki programı kapsamında partisinin Silifke ve Erdemli ilçe teşkilatlarını da ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. Partililerle sohbet eden Elvan, vatandaşların sorunlarını da dinledi.

Bakan Elvan, Erdemli ilçe teşkilatında yaptığı konuşmada, bu yıl içerisinde narenciyeye çok ciddi anlamda destek verdiklerini belirtti.

İhracatçının ve üreticinin sıkıntı yaşamadığını aktaran Bakan Elvan, ''Önümüzdeki sene içinde narenciye desteği vereceğiz. Bunun müjdesini veriyorum. Önümüzdeki günlerde ne kadarlık destek vereceğimizi Ekonomi Bakanımız açıklayacak. Ancak burada ilk kez şunu söylüyorum sizlere narenciye desteği 2017 yılında da verilecek." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :