Kalkınma Bakanı Elvan, Mersin'de

Kalkınma Bakanı Elvan, Mersin'de

"Eğer bizim vatanımızın, ülkemizin geleceği tehlikedeyse hangi terör örgütü olursa olsun, ister DAEŞ, ister PKK, ister FETÖ olsun, hem içerde hem de dışarda gereğini yapacağız"- "Suriye'de, Cerablus'ta DAEŞ'i ortadan kaldırmak ve Türkiye'ye yönelik tehdit

MERSİN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Eğer bizim vatanımızın, ülkemizin geleceği tehlikedeyse hangi terör örgütü olursa olsun, ister DAEŞ, ister PKK, ister FETÖ olsun, hem içerde hem de dışarda gereğini yapacağız." dedi.

Elvan, Mersin'deki programı kapsamında ziyaret ettiği AK Parti Anamur İlçe Başkanlığı'nda partililere yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından sağlanan birlik, beraberlik ve dayanışmanın devam ettirilmesini diledi.

Demokrasi için alanları dolduran herkese minnettar olduklarını belirten Elvan, tüm dünyaya Türk halkının, vatanını ne kadar çok sevdiğinin gösterildiğini vurguladı.

Elvan, Türkiye'yi bölmek isteyenlerin 15 Temmuz'da milletin üzerine saldırdığını ifade ederek, "Bu hainlerin, haşhaşilerin, başta o Pensilvanya'daki haşhaşi başı olmak üzere hepsinin kökü kazınacak, yaptıklarının her birinin hesabı teker teker sorulacak." diye konuştu.

FETÖ mensuplarının büyük bir kısmının tutuklu olduğunu hatırlatan Elvan, kalan kısmının da süratle temizleneceğini anlattı.

FETÖ'nün başarısız olunca devreye PKK'yı soktuğunu ifade eden Elvan, şöyle konuştu:

"Milletimiz için, vatanımızın bütünlüğü için ne gerekiyorsa yapacağız. Sınırımızı, milletimizi, vatanımızı korumaksa, korumak. Hem içeride, hem de dışarıda bunların kökünü kazıyacağız. Kimse kalkıp da 'Türk ordusu Suriye'ye girdi' demesin. Kimse, 'Türkiye terör örgütü mensuplarına yönelik insani bir davranış içerisinde bulunmuyor' demesin. Eğer bizim vatanımızın, ülkemizin geleceği tehlikedeyse hangi terör örgütü olursa olsun, ister DAEŞ, ister PKK, ister FETÖ olsun, hem içerde hem de dışarda gereğini yapacağız. Biz güçlü bir devlet, güçlü bir milletiz"

- "Allah'ın izniyle kimse bizi bölemeyecek"

Türkiye'nin, bütün ülkelerden önce DAEŞ'i terör örgütü olarak ilan ederek, mücadelesini sürdürdüğünü vurgulayan Elvan, şunları kaydetti:

"Suriye'de, Cerablus'ta DAEŞ'i ortadan kaldırmak ve Türkiye'ye yönelik tehditini yok etmek için silahlı kuvvetlerimiz Suriye'ye girdiğinde o bölücü terör örgütü yandaşları, o örgütün uzantısı olan partinin yandaşları bunu kınadılar. Hani düne kadar siz 'DAEŞ ile mücadele etmiyor' diyordunuz? Şimdi askerimiz DAEŞ'e karşı Cerablus'a gidiyor ve 'Siz gidemezsiniz, bunu yapamazsınız' diyorlar. Böyle bir anlayış olabilir mi? Bizim için önemli olan bu ülkenin birliği, bütünlüğü ve vatanımızın bölünmezliği. Şundan emin olunuz, bu sizin güçlü desteğiniz, dayanışmanız sürdüğü müddetçe Allah'ın izniyle kimse bizi bölemeyecek. Bu ülkeyi böldürtmeyiz, böldürtmeyeceğiz de."

Elvan, terör örgütleriyle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini, terörün köklerinin kazınması için ne gerekiyorsa yapılacağını anlattı.

Türkiye ekonomisinin darbe girişimi ve terör saldırına rağmen "rayında gittiğini" belirten Elvan, bunun da güçlü Türkiye'nin en önemli göstergesi olduğunu söyledi.

- Anamur'un il yapılması talebi

Elvan daha sonra Anamur Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti, iş adamlarının sorunlarını dinledi.

Anamur'un il yapılması talebinin aktarılması üzerine Elvan, "Anamur'un il olması hususunda, hükümetimizin şu anki programında yeni bir il ilave edilmesi hususu yok. Bunu açıkça paylaşmak istiyorum. Bizim bir hükümet programımız var, bu program kapsamında da yapacağımız işler var. Şu aşamada, ortamda, konjonktürde yeni bir il oluşturulmasına yönelik bir düzenlememiz söz konusu olmayacak." dedi.

Elvan, ilçe için verdikleri sözlerin tamamının arkasında olduklarını, çok sayıda çalışmanın başladığını vurguladı, Akdeniz Sahil Yolu projesi kapsamındaki tünel ve yol çalışmalarının da hızla devam ettiğini kaydetti.

Lütfi Elvan, Anamur Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda da muhtarların sorunlarını dinledi, daha sonra ilçeye bağlı, yaklaşık bin 500 rakımdaki Abanoz yaylasında vatandaşlara seslendi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :