Kalkınma Bakanı Elvan Mersin'de

Kalkınma Bakanı Elvan Mersin'de

Bakan Elvan:- "(Zeytin Dalı Harekatı) Bakıyorsunuz terör örgütünün elinde belki bir orduda bile bulunmayan o güçlü silahlar var. Kim verdi o silahları? Kim destek sağladı? O tünelleri kimler yaptı, kimler yaptırttı, kimler bunun finansmanını sağladı? Bu s

MERSİN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Bakıyorsunuz terör örgütünün elinde belki bir orduda bile bulunmayan o güçlü silahlar var. Kim verdi o silahları? Kim destek sağladı? O tünelleri kimler yaptı, kimler yaptırttı, kimler bunun finansmanını sağladı? Bu soruların cevabını 80 milyon milletimiz biliyor." dedi.

Elvan, Mersin'deki programı kapsamında merkez Yenişehir ilçesinde "Zeytin Dalı Harekatı Şehitleri" adıyla oluşturulan hatıra ormanındaki fidan dikme törenine katıldı.

İlk zeytin fidanını, Afrin'deki operasyonda görevini sürdüren Uzman Çavuş Fatih Yılmaz'ın 3,5 yaşındaki oğlu Deniz Yılmaz ile diken Elvan, küçük çocukla fidanı da suladı.

Elvan, gazetecilere yaptığı açıklamada, harekatta mücadele eden güvenlik güçlerinin destan yazdığını belirtti, hepsine muvaffakiyet diledi.

Türk milleti ve devletinin ne kadar güçlü olduğunu Mehmetçiğin tüm dünyaya gösterdiğini belirten Elvan, "Hiçbir zaman, hiçbir şekilde ülkemizin birliğini, bütünlüğünü bozmaya teşebbüs edenlere asla müsaade edilmeyecek. Özellikle terör örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek." diye konuştu.

Bakan Elvan, PKK, PYD ve DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı gayet açık ve şeffaf şekilde mücadele yürütmeye devam edileceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Maalesef, bir taraftan 'Terör örgütlerine yönelik mücadele ediyorum.' derken diğer taraftan da terör örgütlerine destek veren ülkeler var. 'Ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin müttefikiyim.' deyip de terör örgütüne destek vermek müttefiklikle stratejik ortaklıkla bağdaşmaz ama ben şuna inanıyorum, eninde sonunda bu ülkeler de hata yaptıklarını anlayacaklar ve 'Evet biz hata yaptık. Terör örgütleriyle birlikte olmamalıydık.' diyeceklerdir ama kimin ne dediği ne yapacağı şu aşamadan sonra bizim için önemli değil. Bizim için önemli olan sınırımızı güvenli hale getirmek, orada bir terör koridoru veya bir terör devleti oluşmasına asla izin vermemek. Buna hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Bu mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecek."

- "Dağlar tahkim edilmiş, tünellerle birbirine bağlanmış"

Milletin harekatın arkasında olduğunu ifade eden Elvan, Afrin'de gerçek anlamda bir terör devleti oluşturulmaya yönelik girişimin olduğunu herkesin gördüğünü kaydetti.

Kalkınma Bakanı Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yine o müttefik dediğimiz devletlerin desteğiyle bir takım tüneller açılmış, yatırımlar yapılmış. O dağlar tahkim edilmiş, dağlar tünellerle birbirine bağlanmış. Bu bir terör örgütünün yapacağı iş midir? Bakıyorsunuz terör örgütünün elinde belki bir orduda bile bulunmayan o güçlü silahlar var. Kim verdi o silahları? Kim destek sağladı? O tünelleri kimler yaptı, kimler yaptırttı, kimler bunun finansmanını sağladı? Bu soruların cevabını 80 milyon milletimiz biliyor. Aslında tüm dünya da bunun cevabını biliyor. Onlar şundan emin olmalı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile başka ülkeleri karıştırmamalılar. Türkiye, bir kabile devleti değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, geçmişte 16 büyük devlet ve büyük imparatorluklar kurmuş, önemli kazanımlar elde etmiş, her zaman mazlumun ve mağdurun yanında olmuş bir millettir."

Elvan, programın ardından Karayolları Genel Müdürlüğünce yürütülen merkez Toroslar ilçesi Akbelen Bulvarı'ndaki katlı kavşak inşaatında incelemelerde bulundu.

Sahayı gezerek proje ve çalışmalarda gelinen son durum hakkında bilgi alan Elvan, yaptığı açıklamada, projenin son derece kompleks ve büyük bir çalışma olduğunu vurguladı.

Kavşağı en kısa zamanda vatandaşın hizmetine sunarak trafik sıkıntısını ortadan kaldıracaklarının altını çizen Elvan, projenin yaklaşık 75 milyon liraya mal olacağını sözlerine ekledi.

Elvan'a programlarında Mersin Valisi Ali İhsan Su eşlik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :