Kalkınma Bakanı Elvan, Mersin'de:

Kalkınma Bakanı Elvan, Mersin'de:

"(Cazibe Merkezleri Programı) Bugün itibarıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki 23 ilimize 85 milyar liralık yatırım yapma talebi geldi. Burada ön görülen istihdam miktarı 350 bini geçti. Biz şunu yapmak istiyoruz; Ankara, İzmir, Konya, Kayseri neys

MERSİN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Bugün itibariyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki 23 ilimize 85 milyar liralık yatırım yapma talebi geldi. Burada ön görülen istihdam miktarı 350 bini geçti. Biz şunu yapmak istiyoruz; Ankara, İzmir, Konya, Kayseri neyse, Mardin, Şırnak, Van da olsun istiyoruz, Van ile Ankara arasında bir fark olsun istemiyoruz." dedi.

Elvan, Mersin'deki programı kapsamında, iş adamları, sektör temsilcileri ve meslek kuruluşları yöneticileri katılımıyla bir otelde düzenlenen akşam yemeğindeki konuşmasında, Türkiye'de yaşayan herkese iyi bir gelecek sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Ülkenin geleceğinin barış, huzur ve istikrar içerisinde hep birlikte kurulması gerektiğini belirten Elvan, "Amacımız Türkiye'yi birlikte daha gelişmiş ve kalkınmış bir ülke haline getirmek olmalıdır. Kavganın olduğu yerde medeniyet olmaz, huzur, ağız tadı olmaz, gelişme, kalkınma ve refah olmaz. Kavganın olduğu yerde kriz, kaos, ölüm, açlık, sefalet olur. Onun için bizi birbirimize düşürmek isteyen kim olursa olsun asla müsaade etmeyeceğiz."

Elvan, dış güçlerin Türkiye'deki birliği bozmak için çabaladıkça, daha çok kenetlenmek gerektiğini vurgulayarak, birliğin pekiştirilmesiyle daha güçlenileceğini aktardı.

Her şeyin içte çözülmesi gerektiğin ifade eden Elvan, şöyle konuştu:

"Bu ülkeye huzur, özgürlük, insan hakları, demokrasi dışarıdan gelmez. Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye kalkanların, dünyanın pek çok ülkesini 'kan gölüne' çevirdiğini, taş üstünde taş bırakmadığını hep birlikte gördük, görüyoruz. Bizi asla 3. dünya ülkeleriyle, Orta Doğu ülkeleriyle karıştırmasınlar. Buna Mersin müsaade etmez, doğusuyla, batısıyla 81 ilimizin hiç biri müsaade etmez. Allah'ın izniyle darbe dönemlerinin tortularını temizleyerek, demokrasiye düşürülen gölgeleri, çalınan lekeleri silerek, vesayet ve kaos dönemlerinde yaşanan acılardan ders alarak insanımızı daha özgür kılarak, milli iradeyi güçlendirerek, çocuklarımıza bizim yaşadıklarımızı yaşamayacakları, çektiklerimizi çekmeyecekleri bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz."

- Cazibe Merkezleri Programı

Elvan, 23 ilin Cazibe Merkezleri Programı'na alınmasına değinerek, programı kaleme alıp, genel çatısını oluşturduğunu söyledi.

Programa yoğun talep olduğunu aktaran Elvan, şunları kaydetti:

"Bugün itibariyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki 23 ilimize 85 milyar liralık yatırım yapma talebi geldi. Burada ön görülen istihdam miktarı 350 bini geçti. Biz şunu yapmak istiyoruz; Ankara, İzmir, Konya, Kayseri neyse, Mardin, Şırnak, Van da olsun istiyoruz, Van ile Ankara arasında bir fark olsun istemiyoruz. Onun için son derece kapsamlı bir program başlattık. İnşallah 16 Nisan referandumundan sonra bu programı uygulamaya koyuyoruz. Firmalarımıza destek vermeye başlayacağız. Çok büyük yatırımlar var."

Elvan, yatırım yapmak isteyen çok fazla firmanın olduğuna dikkati çekerek, bunun da bölgede huzur ve istikrar olduğu müddetçe Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki illerin, diğer illerden hiçbir farkının olmadığının göstergesi olduğunu vurguladı.

Hedeflerinin, tüm illerin aynı şekilde kalkınması olduğunu anlatan Elvan, "Yatırımcılarımız Şırnak'a, Erzurum'a, Kars'a, Bingöl'e, Bitlis'e gitmek istiyor, oralarda yatırım yapmak istiyor. Bizim birliğimiz, beraberliğimiz, dayanışmamız güçlendiği müddetçe, kardeşlik duygumuz arttığı müddetçe bizi kimse birbirimizden ayıramaz. Allah'ın izniyle biz o bölgeyi şahlandıracağız, ayağa kaldıracağız. Artık geri kalmışlık tabirini literatürümüzden çıkaracağız. Batı neyse doğu da o olacak, kuzey neyse güney de o olacak, hiçbir farklılık olmayacak. Bizim hedefimiz bu. Bu hedefimizi gerçekleştireceğimize inanıyorum çünkü bu illerimiz çok büyük potansiyele sahip." diye konuştu.

Elvan, Cazibe Merkezleri Programı'ndaki kentleri tek tek ziyaret ettiğini, bu bölgedeki insanların çalışmaya büyük ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.

Bir ülkede siyasi istikrar olmasının, beraberinde ekonomik istikrarı getireceğini ve kentlerin "şahlandırılabileceğini" belirten Elvan, Türkiye'nin geleceğinin önümüzdeki dönemde çok daha parlak olacağını aktardı.

- "İcraatta çift başlılığı ortadan kaldırıyoruz"

Bakan Elvan, 16 Nisan'daki halk oylamasına değinerek, "Bu anayasa değişikliği, ülkemizin önünü açacak gelişmeleri içerisinde barındırıyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle, icraatta çift başlılığı ortadan kaldırıyoruz." dedi.

Güçlü hükümetlerin ve kalkınmanın olduğu dönemlerde Türkiye'nin önünü kesmek için darbe girişimlerinin olduğuna dikkati çeken Elvan, şöyle devam etti:

"Milletimiz ne derse o olmalı. Tek söz sahibi millet olmalı. Güçlü bir demokrasiden bahsediyorsak, bunun olmazsa olmazı halkın devlet yönetiminde güce sahip olması, yetkisinin olmasıdır. Eğer halkın gücü tam manasıyla devletin kademelerine, birimlerine yansımıyorsa o zaman siz demokrasiden bahsedemezsiniz. Türkiye'de hatırlayınız, darbe girişimleri, krizler, kaoslar, anti demokratik uygulamalar, bunların artık tamamıyla ortadan kaldırılması, bir daha Türkiye'de hiç bir şekilde milli iradenin önüne geçecek, uygulanmasını engelleyecek unsurların olmaması, vesayetin, koalisyon dönemlerinin tam manasıyla ortadan kaldırılması, ülkede tam manasıyla demokratik bir düzenin hayata geçmesi için bu anayasa değişikliğini gündeme getirdik."

Elvan, dünyada söz sahibi olunması için güçlü hükümetler gerektiğini ifade ederek, yeni anayasayla birlikte yüzde 50'den fazla oy alan, güçlü hükümet kültürünün oluşacağını söyledi.

- "Çatlak seslerle ortalığı bulandırmaya çalışıyorlar"

Elvan, Tarsus Belediyesince ilçedeki kapalı spor salonunda düzenlenen Mustafa Yıldızdoğan konseri öncesinde de vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binalı Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, ülkenin geleceği için ellerini "taşın altına" koyduğunu belirten Elvan, yedi düvele ders verilmesi için birlik olunduğunu söyledi.

Elvan, milletin, hakimiyetin kayıtsız, şartsız kendisinin olmasını, istikrar olmasını istediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine kimlerin destek verdiğini, kimin karşı çıktığını herkes çok iyi biliyor. Millet, aklı selim, sağ duyu bunu istedikçe bakıyorsunuz çatlak seslerle ortalığı bulandırmaya çalışıyorlar. Kimden çatlak ses çıkıyor? Avrupa Birliği'nden, FETÖ'den, bölücü hainlerden, PKK terör örgütünden çatlak sesler çıkıyor. Avrupa ülkelerinin yöneticilerinin yaptıklarını gördünüz. Türkiye'mize karşı harekete geçtiler. Avrupa'nın önemli ülkeleri bölücü terör örgütü PKK'ya kapılarını açtı, 'hayır' kampanyası yaptırıyor. Onunla da yetinmiyorlar, 15 Temmuz'da bu ülkeyi işgalcilere teslim etmek isteyen, demokrasimize, milletimize karşı olan ihanet şebekesi FETÖ'ye 'hayır' kampanyası yapmak için kapılarını açıyorlar. İşte görüyorsunuz dış mihrakları, bizim bizden başka dostumuz yok. Vatanını, milletini, devletini, ay yıldızlı bayrağını seven her bir kardeşim 16 Nisan'a kadar evet kampanyası için çalışmalıdır. Bu bir vatan, millet, devlet sevgisidir."

Programa, Elvan'ın yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can da katıldı.

Elvan, kentteki programı kapsamında merkez Mezitli ilçesinde esnafları ziyaret edip, partisinin seçim bürosu açılışına da katıldı.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :