Kalkınma Bakanı Elvan:

Kalkınma Bakanı Elvan:

"Eğer 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı. Bu ülke kan gölüne dönmüştü. Bu ülke bölünmüştü, parçalanmıştı. Ama sizler bu vatanı, devletini ve ay yıldızlı bayrağını seven sizler o gece de dimdik ayakta durdunuz. Demokrasimize, milletimize ve ülkemize

MERSİN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Eğer 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı. Bu ülke kan gölüne dönmüştü. Bu ülke bölünmüştü, parçalanmıştı. Ama sizler bu vatanı, devletini ve ay yıldızlı bayrağını seven sizler o gece de dim dik ayakta durdunuz. Demokrasimize, milletimize ve ülkemize sahip çıktınız." dedi.

Elvan, Mersin'de ilk olarak partisinin Tarsus İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Burada partililerle bayramlaşan Bakan Elvan, ilçede gerçekleştirilen ve çalışmaları devam eden yatırımları anlattı.

Daha sonra AK Parti İl Başkanlığının programına katılmak üzere kent merkezine gelen Elvan, gişelerde görevli polis memurlarıyla bayramlaşıp, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programın ardından il binasına geçen Bakan Elvan, partililere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını iletti.

Bakan Elvan, "Bu mücadeleyi birlikte sürdürdük. Ben bu partinin en alt kademeden en üst kademeye kadar görev alan tüm kardeşlerimizle gurur duyuyorum. Çünkü biz 2002 yılından bu yana inanılmaz engellerle karşı karşıya kaldık. Ülkemizin, partimizin önünü kesmek için inanılmaz bir mücadele sergilediler. Kime karşı milletimize, devletimize, vatanımıza, ay yıldızlı bayrağımıza karşı mücadele sergilediler. Ama bizler, sizler hiçbir zaman yılmadınız, korkmadınız, dimdik ayakta durdunuz. Bunun en son örneğini 15 Temmuz gecesi verdiniz. Eğer 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı. Bu ülke kan gölüne dönmüştü. Bu ülke bölünmüştü, parçalanmıştı. Ama sizler bu vatanı, devletini ve ay yıldızlı bayrağını sizler o gecede dimdik ayakta tuttunuz. Demokrasimize, milletimize ve ülkemize sahip çıktınız." diye konuştu.

- "Terör örgütleriyle mücadele sürüyor"

Elvan, bir taraftan büyümeye, gelişmeye, kalkınmaya çalıştıklarını, bir taraftan da bölücü terör örgütü PKK başta olmak üzere, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütleriyle mücadele ettiklerini aktardı.

Hem terörle mücadele edeceklerini hem de büyüme ve kalkınmayı sürdüreceklerini bildiren Elvan, şöyle devam etti:

"Büyük mega projelerimizi yapmaya devam edeceğiz. Mersinimizi de şahlandırıyoruz, daha da şahlandıracağız. Otoyolları, hastaneleri, eğitim alt yapısıyla, şahlanan Mersin'i birlikte gerçekleştireceğiz. Bundan emin olunuz. Bizim her şeye gücümüz yeter. Ülkemizi de kalkındırıp, geliştireceğiz. Mersinimizi de istediği noktaya getireceğiz. Zaman zaman vatandaşlarımızla sohbet ediyorum. Bana 'Sayın Bakanım siz geldiniz evet yatırımlarda bir hamle başladı ama şu Mersin'e bakın, biz bir taraftan Konya, Kayseri'ye bakıyoruz. Diğer illere bakıyoruz oralardaki gelişmeyi Mersin'de göremiyoruz' diyorlar. Ben de onlara şunu söylüyorum, biz AK Parti hükümetleri olarak üzerimize düşen her bir görevi sonuna kadar yerine getiriyoruz. Yatırımsa yatırım, üretimse üretim, büyümeyse büyüme ve kalkınmaysa kalkınma. Bunların her birini gerçekleştiriyoruz."

"İlk çeyrekte yüzde 5 büyüdük. İkinci çeyrekte ve diğer dönemlerde de büyümeye ve güçlenmeye devam edeceğiz. " diyen Bakan Elvan, şunları söyledi:

"Ancak yerel yönetimler bizim doğrudan sorumluluk alanımızda değil. Biz hükümet olarak kaynağı gönderiyoruz ama işi yapma yerel yönetimlerde. Dolayısıyla o noktada bizim şu aşamada bir sorumluluk sahibi olmamız düşünülemez. Eğer arkadaşlarımız 'Kayseri, Konya o kadar gelişti. Mersin niye böyle' diyorsa. Yıllarca ihmal edilmiş bir yerel yönetim var."

Elvan, büyük hedefleri olduğunu belirterek, "2019'da hem cumhurbaşkanlığı seçimi hem de mahalli idareler seçimleri var. 2019'a dimdik canlı, dinamik, kararlı bir şekilde ilerlemeliyiz. Onun için her biriniz geceli gündüzlü çalışmalıyız. Çalışana Allah yardım eder. Yeter ki biz samimi olalım, çalışalım. Bu konuda en ufak bir tereddüdünüz olmasın. Gün, birlik ve beraberlik günüdür. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşacağız." ifadelerini kullandı.

İslam coğrafyasında sıkıntılara da değinen Elvan, şu görüşlerini paylaştı:

"Öyle bir dönem yaşıyoruz ki bu küresel terör ve onun destekçileri maalesef Müslüman'ı Müslüman'a kırdıran, ülkeleri bölüp parçalamaya çalışan bir yaklaşım sergiliyor. Bunlara karşı bizler dimdik ayaktayız. Şu anda kan ve barut kokan o coğrafyada mazlum kardeşlerimiz var. Aç, sefil halde olan kardeşlerimiz var. Bu bayramı acı içerisinde geçiriyorlar. İnşallah ülkemizin de desteğiyle bu kardeşlerimizi önümüzdeki bayramlarda huzura, mutluluğu kavuşmaları, artık o sefaletten kurtulabilecekleri bir döneme girmelerini Allah'tan niyaz ediyorum."

Bayramlaşma programına, AK Parti Mersin milletvekilleri, Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan ve AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ile çok sayıda partili katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :