Kalkınma Bakanı Elvan:

Kalkınma Bakanı Elvan:

"Biz bugün varız, yarın yokuz. Türkiye'nin, milletimizin bekası için, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için Türkiye'nin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile daha sağlam temeller üzerine oturtulmasını arzu ediyoruz"- "Ülkenin geleceği, istiklali, is

MERSİN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Biz bugün varız, yarın yokuz. Türkiye'nin, milletimizin bekası için, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için Türkiye'nin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile daha sağlam temeller üzerine oturtulmasını arzu ediyoruz." dedi.

Elvan, Mersin'deki programı kapsamında 18 Şubat 2016'da Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan polis memuru Veysi Kakı için merkez Yenişehir ilçesi Menteş Mahallesi'ndeki baba evinde düzenlenen mevlit programına katıldı.

Şehit babası Yılmaz Kakı ile dua eden Elvan, "Hep birlikte bayrağımıza, milletimize, ülkemize sahip çıktığımız müddetçe bölücü terör örgütlerinin, ister PKK, ister FETÖ, isterse de DEAŞ olsun, bunların kökü kuruyacak. Bunlara yönelik mücadelemizi sürdürüyoruz. Şehit olan kardeşlerimiz, bu ülke, millet, bayrak için mücadele ettiler. Onların yeri cennette bambaşka bir yer." diye konuştu.

Elvan, terör örgütlerinin hiçbir zaman başarılı olamayacağını vurgulayarak, "Hem emniyet mensuplarımız, hem silahlı kuvvetlerimiz kar, kış demeden çok yoğun şekilde terör örgütlerine yönelik mücadelesini sürdürüyor. Artık onların 3, 5 metre kar altındaki inlerine dahi güvenlik güçlerimiz giriyor ve bu hainleri temizliyor. Emin olun, kendinizi güvende hissedin. Allah'ın izniyle bunların kökü tamamıyla kuruyacaktır, zaten kurumaya doğru gidiyor. İnşallah kısa bir süre içerisinde de bunları neticelendireceğiz." ifadesini kullandı.

Mevlit programına Elvan'ın yanı sıra Mersin Valisi Özdemir Çakacak ile askeri ve mülki erkan da katıldı.

- İş adamlarından istihdam sözü

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şubesini de ziyaret eden Elvan, göreve yeni seçilen Şube Başkan Hakan Kayacı ve yönetimine başarı diledi.

Elvan, konuşmasında, Mersin'in önemli bir liman ve sanayi kenti olduğunu belirterek, sağlık ve turizm alanında da ciddi gelişmelerin kaydedildiğini anlattı.

Anayasa değişikliği sürecine de değinen Elvan, şöyle konuştu:

"Ülkenin geleceği, istiklali, istikbali için, kalıcı bir istikrarı ülkemizde oluşturmak için başta Mersin olarak milletimizin 'evet' demesiyle yeni bir sürece gireceğiz. Bu süreç Türkiye'nin kalkınmasının, gelişmesinin, büyümesinin çok daha hızlı bir şekilde arttığı, sorunların daha hızlı bir şekilde çözüldüğü, kararların hızlı bir şekilde alındığı bir süreç olacak. Yasama ve yürütme daha da güçlenecek, yargı daha hızlı, tarafsız, bağımsız bir karar alma mekanizmasıyla çok daha güçlü bir konuma gelecek."

Elvan, istikrarı kalıcı bir hale getirmek istediklerine dikkati çekerek, "Biz bugün varız, yarın yokuz. Türkiye'nin, milletimizin bekası için, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için Türkiye'nin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile daha sağlam temeller üzerine oturtulmasını arzu ediyoruz." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sanayicilere ve iş adamlarına yönelik başlattığı istihdam seferberliğine de atıfta bulunan Elvan, MÜSİAD üyelerinin istihdam çalışmalarını sordu.

Elvan, Kayacı'nın istihdama destek için koydukları 500 kişilik hedefi az bularak, en az 2 bin kişinin istihdamı için söz aldı.

Daha sonra merkez Toroslar ilçesinde yapımı devam eden Emir Sultan Camisi'nde incelemelerde bulunan Elvan, inşaatı mühendis Birman Türüt ile gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :