Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Diyarbakır'da

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Diyarbakır'da

Bakan Yılmaz:

DİYARBAKIR (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,  temel hak ve özgürlüklerin genişlediği, demokrasinin güçlendiği bir ortamda kalkınmanın hızlandırılacağını bildirdi. 

Bakan Yılmaz, Dicle ilçesinde AK parti seçim bürosunun açılışını yaptıktan sonra esnaf ziyaretinde bulundu. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, eski Türkiye'de devletin millete hükmetmeye çalıştığını ve devlet yöneticilerinin milletten kopuk yaşadığını ifade etti. Yılmaz, Türkiye'de milletin amir, devletin ise memur olduğunu söyledi.

Devletin millete hizmet etmek için var olduğunu kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:

"Biz bu anlayış içindeyiz ama biz de devlete sahip çıkacağız. Bu devleti dünyada güçlü hale getireceğiz. Kardeş kardeşe kavga edip gücümüzü kırmayacağız. Tam aksine birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştireceğiz, dünyayla yarışacağız. Temel hak ve özgürlüklerimizin genişlediği, demokrasimizin güçlendiği bir ortamda kalkınmamızı hızlandıracağız."

- "Türkiye, bütün bu İslam alemini farklı bir noktaya taşıyacak"

Türkiye'yi karıştırmak isteyen grupların varlığına dikkati çeken Yılmaz, bir takım bahanelerle Türkiye'nin istikrarını bozmaya çalıştıklarını kaydetti.

"Bir taraftan Gezi olayları ve Paralel Yapı, diğer taraftan Kobani'yi bahane edip Türkiye'yi karıştırmaya çalıştılar. Hepsinin arkasında emin olun aynı akıl var. Değişik değişik görünüyorlar ama arkalarında aynı akıl var. Amaçları Türkiye'yi karıştırmak, istikrarını bozmak, gücünü kırmak. Çünkü biliyorlar ki güçlü bir Türkiye, bütün Ortadoğu'yu, bütün İslam alemini farklı bir noktaya taşıyacak."

Kaynak:Haber Kaynağı