Kalkan-13 Operasyonunda, 42 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

Kalkan-13 Operasyonunda, 42 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Türkiye genelinde düzenlenen "Kalkan-13" Operasyonları kapsamında 42 göçmen kaçakçılığı organizatörü çeşitli şehirlerde yakalandı. Operasyonlar sonucunda 333 düzensiz göçmen de gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen "Kalkan-13" Operasyonları kapsamında, göçmen kaçakçılığına karışan çeşitli suç örgütlerine yönelik başarılı operasyonlar gerçekleştirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, İzmir, Düzce ve diğer şehirlerde gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde, 42 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Bu operasyonlarda ayrıca, 333 düzensiz göçmen de yakalanarak gözaltına alındı.

Diyarbakır merkezli operasyonlarda, İran üzerinden düzensiz göçmenleri Türkiye'ye sokmaya çalışan ve hesap incelemelerinde 10 milyon TL'nin üzerinde para hareketliliği tespit edilen suç örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda 31 örgüt üyesi yakalandı. Şanlıurfa, Adana ve Batman gibi şehirlerde de benzer operasyonlar düzenlendi ve toplamda 11 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalanarak adli işlemlere tabi tutuldu.

Operasyonlar neticesinde, ele geçirilen ruhsatsız tüfekler, cep telefonları, sim kartlar ve büyük miktarda döviz de delil olarak ele geçirildi. Yakalanan düzensiz göçmenler ise İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edilerek sınır dışı işlemleri başlatıldı.

Türkiye'nin göçmen kaçakçılığıyla mücadelede kararlılıkla hareket ettiği ve bu tür suç örgütlerine yönelik operasyonların devam edeceği vurgulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.