Kalekim Genel Müdürü Akbaş:

Kalekim Genel Müdürü Akbaş:

"2018 yılında İran'da 5,5 milyon dolara yakın yatırımımız olacak. Benzer bir yatırımımız da Cezayir veya Fas'a olacak"- "Kalekim'in 6 ilde 7 fabrikası var. 7 fabrikada yaklaşık 850 bin ton üretim yapılıyor, bunun 100 bin tonu sıvı ürünler, 740-750 bin to

İSTANBUL (AA) - GÖKHAN YILDIZ - Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, "2018 yılında İran'da 5,5 milyon dolara yakın yatırımımız olacak. Ona benzer bir yatırımımız da Cezayir veya Fas'a olacak. Önümüzdeki yıl çift yatırımımız söz konusu." dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Akbaş, yurt içindeki firmaların yurt dışında büyürken yurt içi ezberlerden yürüdüklerini, her ülkenin dinamiğinin başka olduğunu söyledi.

Akbaş, Kalekim'in şu anda 6 ilde 7 fabrikası olduğunu, Bu 7 fabrikada yaklaşık 850 bin ton üretim yapıldığını ve bunun 100 bin tonunun sıvı ürünler 740-750 bin tonunun da toz ürünler olduğunu kaydetti.

Akbaş, "Önümüzdeki hafta hafriyatına başlayacağımız Balıkesir yatırımımız var. Balıkesir yatırımımıza sıvı ve toz tesis kurmuş olacağız. Bu tesisin aramıza katılımıyla birlikte toplam üretimimiz 1 milyon tonu aşmış olacak." diye konuştu.


- "Orta Doğu ve Afrika'da farklı açılımlarla büyümek istiyoruz"


6-7 ay önce Kenya'da bir ortaklarıyla lisanslı üretim tesisi kurduklarını belirten Akbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İş ortağımız ile beraber şu anda Kenya'da Kalekim ürünleri üretiliyor. Oradan komşu ülkelere Sudan, Uganda, Tanzanya gibi ülkelerede ihracat yapıyoruz. Kenya'da ürettiğimiz ürünlerden orada üretmediğimiz ürünleri Türkiye'den gönderiyoruz. Kalekim'in büyümesi yurt dışı pazarları ile kaim. Stratejimizi ve oyunumuzu yurt dışı pazarlarda büyüme üzerine kurguladık. Gözümüz hep açık. Bilhassa gelişmekte olan ülkelerde Kalekim varlığını sürdürerek büyümeyi hedefliyoruz.

Önümüzdeki yıl İran'da 5,5 milyon dolara yakın yatırımımız olacak. Ona benzer bir yatırımımız da Cezayir ve Fas'a olacak. Önümüzdeki yıl çift yatırımımız söz konusu. Yurt dışı Türkiye'nin çıkışı bizim ürün gamımızdaki ürünler ile sürdürülebilir bir şey değil. Bizim ürünlerimiz yükte ağır, pahada hafif ürünler, uzağa taşınması gün geçtikce zorlaşıyor. O ülkelerde üretim yapılmaya başlandıkça burada üretip oraya yollamak gün geçtikçe zorlaşıyor. Üretim ve pazarlama kabiliyetimizi biz buradan getirmiş oluyoruz. Oradaki ortaklarımızla sahadaki etkinliğimizi artırmaya çalışıyoruz."

Akbaş, yapı kimyasallar alanında özellikle Türkiye'nin yakın çevresinin kendileri için çok önemli olduğunu Orta Doğu ve Afrika'da farklı açılımlarla büyümek istediklerini vurguladı.

Bugün dünyanın pek çok yerinde güçlü bir dağıtım ağına sahip olduklarını ve ürünlerini tam 70 ülkede tüketici ve profesyonellerle buluşturduklarını kaydeden Akbaş, "İhracatımızın yüzde 6'sını Avrupa Birliği ülkelerine, yüzde 35'ini Orta Doğu'ya, geri kalanını tüm dünyaya yapıyoruz. 2017 yılı dahil önümüzdeki dönemde bu bölgelerdeki faaliyetlerimizle birlikte Afrika'da da etkinliğimiz artacak." dedi.

Balıkesir'e 30 milyon lira yatırımla yeni bir Kalekim fabrikası kuracaklarını belirten Akbaş, "İstanbul, Isparta, Mersin, Yozgat, Erzurum ve Mardin olmak üzere 5 coğrafi bölgede üretim yapan fabrikalarımıza Balıkesir ile birlikte Ege Bölgesini de katıyoruz. Böylece bölgedeki konumumuzu güçlendirecek, Marmara Bölgesindeki faaliyetlerimizi de desteklemiş olacağız." ifadelerini kullandı.


- "Kalekim'in üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye ve bölgesinde birinci, Avrupa'da 5'inci"


Kalekim Genel Müdürü Akbaş, bugün Kalekim'in üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye ve bölgesinde birinci, Avrupa'da ise 5'inci sırada bulunduğunu belirtti.

Akbaş, "Türkiye'de yüzde 50'nin üzerinde pazar payına ulaşarak sektörde açık ara önde olan Kalekim, bulunduğu coğrafyada zirveye çıkmayı başarmış bir Türk şirketidir." şeklinde konuştu.

Kalekim'in Yurt içinde İstanbul, Yozgat, Isparta, Mersin, Erzurum ve Mardin tesislerinde üretimini sürdürdüğünün altını çizen Akbaş, "Kalekim, her türlü yapı kimyasalları, boya-sıva ile ısı ve su yalıtımı ürünleri üreterek yapı sektöründe öncülüğünü sürdürüyor. Bugün 70 ülkeye ürünlerini sunan Kalekim olarak, ürün gamımızı, sektördeki trendleri ve tüketici ihtiyaçlarını gözeterek yeni ürünler ile genişletiyoruz." dedi.

Akbaş, şunları kaydetti:

"Kalekim olarak, Ar-Ge çalışmalarımızı sadece performans analizine dayalı çalışmalarla değil, fiziksel ve kimyasal çözümlemeye de dayalı hale getirme vizyonuyla Kalekim Uygulamalı Araştırma Laboratuvarını oluşturduk ve son teknolojik cihazlarla donattık. Yarattığımız bu teknoloji üssünde bir yandan devlet ve üniversitelerle projeler yürütebilmeyi sağlayan enstrümantal analiz araçları ile çalışmalarımızı sürdürürken, kalite ve müşteri memnuniyetini garanti eden Avrupa standartlarına ait tüm testlerimizi de gerçekleştiriyoruz.

Ar-Ge gücümüzün bir izdüşümü olan, patenti tamamen Kalekim'e ait olan ve sektörde bir ilk olma özelliği taşıyan KALEKİM ID teknolojisiyle dünyanın her yerinde bulunan ham maddelerle aynı kalitede üretim yapabiliyoruz. Ürünleri, üretildiği coğrafyadan bağımsız olarak,farklı iklim koşullarını simüle eden sıcaklık ve nem ayarlı özel kabinlerde test ediyoruz. Uygulama ve performans testleri başarıyla sonuçlandırılan ürünler tüketicilerimizle buluşturuyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :