Kale Çanakkale Bisiklet Festivali

Kale Çanakkale Bisiklet Festivali

Festivalin ilk etabı olan "Troia", yaklaşık 5 bin bisikletlinin katılımıyla başladı

ÇANAKKALE (AA) - "Kale Çanakkale Bisiklet Festivali"nin ilk etabı olan "Troia", yaklaşık 5 bin bisikletlinin katılımıyla başladı.

Kale Grubu, Çanakkale Valiliği, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve GTP Turizm'in katkılarıyla düzenlenen festival için sabah saatlerinde Troya Caddesi'ndeki başlangıç noktasına gelen sporcular, burada son hazırlıklarını tamamladı.

Çanakkale Vali Yardımcısı ve Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz, CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ve Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Okyay'ın da katıldığı törende, başlangıç düdüğünün çalmasıyla birlikte Troia etabı başladı.

Toplam 32 kilometre pedal çevirecek binlerce bisikletli, Troia Ören yerine ulaşacak. Burada gün boyu devam edecek etkinliklerin ardından festivalin ilk etabı tamamlanmış olacak.

Festivalin ikinci etabı ise yarın saat 10.30'da "Gelibolu Şehitlere Saygı Etabı" ile Eceabat'tan başlayacak.

Bu turda bisikletçiler, Çanakkale Savaşı'nda şehit olan kahraman Mehmetçikler için 56 kilometre pedal çevirecek. Etabın bitmesinin ardından bisikletlilere Namazgah Tabyası önünde katılım madalyası ve belgeleri takdim edilecek.

Kale Çanakkale Bisiklet Festivali

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :