Kaldırım işgali yapan esnafa son uyarı

Kaldırım işgali yapan esnafa son uyarı

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi, kent merkezinde kaldırım işgali yapan esnafları son kez uyarırken, cezai işlem uygulamasının başlayacağını duyurdu.

Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül ile Beyşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Yıldırır, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’u makamında ziyaret etti. Ziyarette, son günlerde kamuoyunun gündemini meşgul eden şehir merkezinde kangren bir yara haline dönüşen kaldırım işgalleri konusu son kez masaya yatırıldı.

Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, son dönemde giderek yaygınlaşan ve vatandaşların da yoğun şikayetine sebep olan kaldırım işgallerine çözüm bulunabilmesi konusunda bugüne kadar sivil toplum örgütleri olarak belediye ile işbirliği halinde ortak bir takım çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Sivil toplum örgütleri olarak Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’u bir süre önce makamında ziyaret ederek, kent merkezindeki duba uygulamasının kaldırılması konusunda talepte bulunduklarını ve bu talebin kısa süre içerinde yerine getirildiğini anlatan Gül, “Belediye Başkanımız o günkü buluşmamızda verdiği sözü yerine getirdi. Duba uygulamasına kent merkezinde son verildi. O gün esnafın kaldırım işgallerinin sona erdirilmesi ve kaldırımların yayaların kullanımına açılması konusunda da esnaf kuruluşları ve sivil toplum örgütleri olarak biz de çalışmalara destek ve katkı sunacağımızı deklare etmiştik. O günden bu yana bu konuda esnaflarımızla da sürekli istişare halinde olarak kaldırım işgallerinin önüne geçmeye çalıştık. Bu konuda belediye zabıta ekiplerimiz odalar olarak bizlerin nezaretimizde yaptıkları denetimlerde, esnaflarımızı kaldırım işgali yapmaması konusunda birçok defa uyardı, herhangi bir cezai müeyyide bu konuda şimdiye kadar hiç uygulanmadı. Ancak, zamanla anlaşıldı ki, bu konudaki sözlü uyarılar maalesef sonuç vermiyor. Bunun üzerine esnafımızla bu konuda son kez istişarelerde bulunduk. Konuya çözüm bulunamayınca bu ziyaretimizde tekrar konuyu istişare ettik ve belediye zabıta ekipleri tarafından artık cezai müeyyide uygulanmaya başlayacağı bilgisini aldık. Bu konuda, esnafımızın kaldırım işgalinden dolayı cezai işlem görerek mağdur olmasını arzu etmiyoruz. O yüzden, kamuoyu önünde bizler de başkanımızla bir araya gelerek son kez bu uyarıyı yapma gereği duyduk. Belediyemiz Zabıta ekipleri artık şehrimizde kaldırım işgali yaptığı belirlenen esnafa istisnasız cezai işlem uygulamasına başlayacaktır. Kaldırım işgalleri konusunda hassasiyet göstermeyerek bu uyarıları dikkate almayan esnafımıza bu konuyu hatırlatmak istiyoruz” dedi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, kaldırım işgalinin ortadan kaldırılmasına yönelik desteklerinden ötürü sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti. Özaltun, tek amaçlarının Beyşehir’i her yönüyle yaşanabilir, huzurlu bir kent haline getirmek olduğunu vurgulayarak, bu yönde gayret ettiklerini, kimsenin mağduriyet yaşamasını istemediklerini kaydetti.