Kalbinize giden sağlığın yolu ağzınızdan geçiyor

Kalbinize giden sağlığın yolu ağzınızdan geçiyor

Ağız sağlığının kalp sağlığıyla ilişkisi: Ağız sağlığı, kalp sağlığı için de önemli. Diş eti hastalığı, kalp hastalığı riskini artırabilir.

Diş eti hastalığı, diş etlerinin iltihaplanması ve tahrişidir. Periodontitis olarak da bilinen bu hastalık, diş etlerinin kangrenize olmasına ve dişlerin kaybına kadar ilerleyebilir.

Yapılan araştırmalar, diş eti hastalığının kalp hastalığı riskini artırabileceğini gösteriyor. Ağızdaki bakteriler kan dolaşımına karışarak kalp damarlarında plakların oluşmasına neden olabilir. Bu plaklar, kalp krizi ve felç gibi ciddi kalp hastalıklarına yol açabilir.

Ağız sağlığını korumanın yolları

Ağız sağlığını korumak için günlük olarak dişlerinizi en az iki kez fırçalamak ve diş ipi kullanmak önemlidir. Ayrıca düzenli olarak diş hekiminize kontrole gitmek de gerekir.

Diş eti hastalığınız varsa, diş hekiminiz size uygun bir tedavi planı oluşturacaktır. Bu tedavi planı, diş etlerinizi temizlemek ve iltihabı azaltmak için ilaç ve cerrahi müdahaleyi içerebilir.

Diş eti hastalığını önlemek veya tedavi etmek, kalp sağlığınızı korumak için önemlidir. Düzenli diş fırçalama, diş ipi kullanımı ve diş hekimi kontrolleri, kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı olabilir.

Dr. Ayşegül Yılmaz, Kalp Hastalıkları Uzmanı:

"Ağız sağlığı, genel sağlığımız için önemli bir faktördür. Diş eti hastalığı, kalp hastalığı riskini artırabilecek ciddi bir sağlık sorunudur. Bu nedenle, ağız sağlığımızı korumak için düzenli olarak diş fırçalama, diş ipi kullanımı ve diş hekimi kontrolleri yaptırmak önemlidir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.