Kalbi 45 dakika durdurularak mesane tümörü alındı

Kalbi 45 dakika durdurularak mesane tümörü alındı

Kayseri'de, 6 yıldır kalp piliyle yaşayan 81 yaşındaki hastanın mesane tümörü, kalp pili 45 dakika durdurularak alındı

Niğde'de 6 yıldır kalp piliyle yaşayan 81 yaşındaki Yusuf Suna'nın mesane tümörü, Kayseri'de özel bir hastanede, kalp pili 45 dakika boyunca durdurularak alındı.

Memorial Kayseri Hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 4 yıldır mesane kanseriyle mücadele eden Suna'ya özel bir yöntem uygulandı.

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Abdullah Demirtaş ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyatta hastanın önce kalp pili durdurulup 45 dakika devreden çıkarıldı. Bu sırada yaşam destek ünitesine bağlanan hastaya kapalı mesane cerrahisi yapıldı.

Ameliyat hakkında bilgi veren Doç. Dr. Demirtaş, hastaya 2011 yılında mesane tümörü tanısı konulduğunu öğrendiklerini, tedavinin ardından tümörün nüksettiğini belirtti.

Hastanın yaşamını kalp piliyle sürdürebildiğini ve ileri yaşta olduğu için ameliyat açısından yüksek riskli grupta yer aldığını aktaran Demirtaş, "Ameliyat sırasında kalp pilini devreden çıkardık ve tümör çıkarılma işlemini gerçekleştirdik. Ameliyat sonrasında kalp pili tekrar çalıştırıldı. Hastamız aynı gün ayağa kalktı ve yürümeye başladı. Ameliyattan 1 gün sonrada hastaneden taburcu edildi. Patoloji sonucuna göre hastamıza yeni tedavi şekli planlanacak" ifadelerini kullandı.

Kanserden kurtulan ve yeniden sağlığına kavuşan Suna ise çok zor günler geçirdiğini belirtti. Kalp piliyle yaşadığı için ameliyat olmasının neredeyse imkansız olduğunun söylendiğini anlatan Suna, şunları kaydetti:

"Dört yıldır mesane kanseriyle mücadele ediyorum. Ancak hastalığım tekrarlayınca yeniden çare aramaya başladım. Yaşım ve kalp hastası olmam nedeniyle ameliyat olamayacağım söylenmişti. Yaptığımız araştırmalar sonucu Abdullah Demirtaş hocamıza ulaştık. Sağlığıma kavuştuğum için mutluyum. İkinci bir yaşama kavuştuğum için çok mutluyum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı