KALBEN birinci yılını kutladı

KALBEN birinci yılını kutladı

İSTANBUL (AA) - Koruma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği (KALBEN) kuruluşunun birinci yılını kutladı. Kadıköy'deki bir otelde düzenlenen...

İSTANBUL (AA) - Koruma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği (KALBEN) kuruluşunun birinci yılını kutladı.

Kadıköy'deki bir otelde düzenlenen etkinliğe, Aile Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürü Selim Çelenk, Aile ve Sosyal Politikalar Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Selahattin Güven ve davetliler katıldı.

KALBEN'in bir yıllık faaliyetlerinin katılımcılara anlatıldığı programda, derneğin sponsorlarına plaket takdim edildi.

Programın açılışında konuşan KALBEN Yönetim Kurulu Başkanı Pelin Çalışkanoğlu, kurulma aşamasında kendilerine destek veren kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.

Bir yıl önce yola çıkarken pusulalarının iyilik olduğunu anlatan Çalışkanoğlu, "Bugün sizlerin karşısında ne kadar doğru bir yolda olduğumu görüyorum. Bu konuşmayı burada tek başıma yapıyor olsam da KALBEN koskoca bir aile. Ben, ailenin sadece küçük bir parçasıyım. Bu yola ilk adım attığımız andan itibaren benimle birlikte olan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Çalışkanoğlu, dezavantajlı olarak nitelendirilen bir ailenin mensubu olduğunu dile getirerek, "İlk aşkım annemle 29 yıldır birlikteyim. Ben de koruma altında yetişen gençlerden sadece biriyim. Ailemi çok seviyorum. Okulda öğrendiklerimi, yurt ve yuvalara giderek, benim gibi kardeşlerime öğretiyorum. Onların hayat hikayelerini dinliyordum." dedi.

Aile Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürü Selim Çelenk de koruyucu aile sevgisiyle bugünlere gelen Pelin Çalışkanoğlu’na şükranları sunarak, "Burada çok duygusal anlar yaşadık. 14 yıldır kurumlarda görev yaptım. Bir insanı kurtaran dünyayı kurtarır. Koruyucu aileler çocuklarımızı geleceğe hazırlıyorlar. Bu iş yürek işi, kalp işi, kalben teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Selahattin Güven de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın selamlarını getirdiğini kaydetti.

Çocukların kendilerini iyileştirdiğini vurgulayan Güven, "Çocuklarımız bizim ilacımız. Kuruluşlarımızı tek tek gezmeye devam ediyorum. Biz çok güzel çocuklara sahibiz." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :