Kalaycı’dan  Tokat gibi cevap

Kalaycı’dan Tokat gibi cevap

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı: "Niye her düzenlemede Cumhurbaşkanı yetkili' deniliyor. Önceden, 'Bakanlar Kurulu yetkili, Başbakan yetkili' deniliyordu. Başbakanlar bir partinin genel başkanı, bakanlar bir partinin mensubu değil miydi? '

MHP İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, "FETÖ'cü hakimlerin imzası bulunan kararlar, başka bir şeye gerek görmeden zorunlu olarak yargılanmanın yenilenmesi sebebi sayılmalıdır. Bu kararlarla ilgili zorunlu yeniden yargılama yolu geciktirilmeden açılmalıdır. Bu konuyla ilgili yakında sunacağımız kanun teklifini tüm partilerin samimiyetle desteklemesini bekliyoruz." dedi.

MHP milletvekilleri, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Sayıştayın yanı sıra Kamu Denetçiliği Kurumu, Hakimler ve Savcılar Kurulu, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, İletişim Başkanlığı, Savunma Sanayi Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, Devlet Arşivleri Başkanlığının 2019 yılı bütçeleri üzerinde TBMM Genel Kurulunda görüşlerini dile getirdi.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle, yönetimde istikrar, temsilde ise adaletin temin edildiği bir sisteme kavuşulduğunu, yeni sistemle güçlü yönetim, etkin Meclis için gereken şartların tesis edildiğini belirtti.

Yapılan yeni düzenlemelere ilişkin "Niye her düzenlemede cumhurbaşkanı yetkili, o bir siyasi partinin Genel Başkanı bu olur mu?" denildiğini anımsatan Kalaycı, "Önceden, 'Bakanlar Kurulu yetkili, Başbakan yetkili.' deniliyordu. Başbakanlar bir partinin genel başkanı, bakanlar bir partinin mensubu değil miydi? 'Bakanlar Kurulu yetkili, Başbakan yetkili' denilince oluyor da 'Cumhurbaşkanı yetkili' denilince neden olmuyor? Önyargılarının esaretine girmiş olanların gerçekleri kavramaktan ne kadar uzak oldukları açıktır. Demokrasiden bahsedenler öncelikle millet iradesine direnmeyi bırakmalıdır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, Cumhuriyet tarihindeki en önemli yönetim reformu olduğuna işaret eden Kalaycı, yeni sistemin Türk milletinin tarihi misyonuna, devlet geleneğine uygun bir yönetim modeli olduğunu vurguladı.

TBMM İç tüzüğünün çeşitli maddelerinde birçok değişiklik yapıldığına dikkati çeken Kalaycı, "MHP olarak, daha demokratik, hızlı, etkin, şeffaf, katılımcı ve kaliteli bir yasama sürecinin ortaya çıkarılmasını sağlayacak yeni bir iç tüzüğün hazırlanması gerektiğini değerlendiriyor, bu yönde katkı ve destek vermeye hazır olduğumuzu ifade ediyoruz." diye konuştu.