Kalaycı’dan hal esnafına ziyaret

Kalaycı’dan hal esnafına ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Hal Kanunu'nda değişiklik yapılması için çalışmalarda bulunacağını söyledi.

Mustafa Kalaycı ve beraberindeki partililer Adnan Menderes Halini ve Büsan Sanayi Sitesini ziyaret ederek destek istedi.

Adnan Menderes Halinde konuşan MHP Konya 1. sıra milletvekili adayı Mustafa Kalaycı, “Hal ile ilgili, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, Hal Kanunu görüşülürken büyük mücadele verdim. Bunu dernek başkanımız dernek yöneticilerimiz çok iyi biliyor. Kendileriyle sürekli gerek Konyamızda gerek Ankara’da irtibat halinde olup onların istediği yönde kanunda gerekli değişiklikleri yapılması için çaba sarf ettim, düzelttiğimiz konular oldu. Ama maalesef uyarılarımız bazı konularda dikkate alınmadı. Kanunun gerekçesinde kayıt dışılığı önlemek üzere bu kanunu çıkarıyoruz dediler. Biz de tam tersi olur, bu sistemle kayıt dışılık daha da artar, hem hal'e büyük darbe vurmuş oluruz. Hal esnafı sıkıntıya girer, hem de belediyemizin hem de devletimizin gelirlerinde eksilme olur dedik. Nitekim bugün hal'de görüştüğümüz esnaf arkadaşlarımız, hemşehrilerimizin en büyük şikayeti bu hal'i neredeyse bitirme noktasına getiren bir yasa oldu. Gelecek dönemde Hal Kanunu'nda haksız rekabeti önleyecek, hal esnafımızın sıkıntılarını çözecek, kayıt dışılığı önleyecek çalışmalar yapacağım. Yine o kanunu düzenlemede gerekli değişikliklerin yapılması için mücadele edeceğim, bundan hiçbir hemşehrimin şüphesi olmasın. Allah’ın izniyle bunu anlatacak, bunun gerekçelerini ortaya koyacak bilgimiz var. Hal'imize sahip çıkacağım” dedi.