Kalaycı, Konya Çevre Yolu Projesinde son durumu sordu

Kalaycı, Konya Çevre Yolu Projesinde son durumu sordu

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde Konya Çevre Yolu projesinin durumunu sordu.

Kalaycı'nın, "Konya Çevre Yolu Projesi ne durumdadır? O geriye kalan kısmı için 2019 yılında yatırım ödeneği verilecek midir?" sorusuna şu yanıt verildi:

"122 km uzunluğundaki Konya Çevre Yolunun sadece 68 km'lik kesimi Yatırım Programında bulunmaktadır. Konya Çevre yolu (2x3) şeritli olarak Bölünmüş Yol (BY)  standardında yapılacaktır. Proje kapsamında 6 adet tünel (7.525 m) ve 14 adet Viyadük (3.540 m) yapılacaktır.

1. Kısım 22 km olup Konya-Karaman ve Konya-Ereğli yolları arasında bağlantıyı sağlayacaktır. Bugüne kadar 22 km’si Bitümlü Sıcak Karışım Kaplamalı Bölünmüş Yol olarak tamamlanmıştır.  2 adet köprülü kavşak (Karaman yolu Ayrımı ve Ereğli Yolu Ayrımı)  tamamlanmıştır. Sene sonunda trafiğe açılabilecektir.

2. Kısım 46 km olup Konya-Ereğli, Konya-Aksaray, Konya-Ankara ve Konya-Afyon yolları arasında bağlantıyı sağlayacaktır. Bu kesimde 2018 yılında 13 km toprak işleri, 17 km sanat yapıları seviyesinde çalışma tamamlanmıştır.

3. Kısım 54 km olup Konya-Afyon, Konya-Beyşehir, Konya-Seydişehir ve Konya-Karaman yolları arasında bağlantıyı sağlayacaktır. Meram Viyadüğü hariç proje çalışmaları tamamlanmış olup Yatırım Programına alınması halinde ihale edilecektir."

Kalaycı, Konya Ilgın Devlet Hastanesi Üst Geçidinin ne zaman biteceği sorusunu da sordu.

Görüşmede, "llgın Hastane Köprülü Kavşağı 13 açıklıklı olup bugüne kadar elevasyon (Köprü ayağı) ve başlık kirişleri tamamlanmış, 7 açıklığın kirişleri yerine konulmuştur. Ilgın Hastane Köprülü Kavşağında çalışmalara 2019 yılında devam edilecektir. Köprülü kavşağın 2019 yılı sonunda tamamlanması hedeflenmektedir. " yanıtı verildi.

Konya’da cep telefonunun çekmediği yerlerin olduğunu belirten Kalaycı'ya bu konudaki çalışmalara ilişkin, "Evrensel hizmet fonundan bugüne kadar birçok proje gerçekleştirilmiştir. Bu projelerin bir kısmı da mobil kapsaması olmayan, nüfusu 1-500 arası olan yerlerin kapsanmasını sağlamak üzere altyapı kurulmasıdır.  Projenin birinci fazında ülkemizin 1.799 adet yerleşim yerine GSM haberleşme altyapısı kurulmuş ve servise verilmiştir. Şu anda yürütülen projemiz ile bu yerlere 4.5 G ilavesi yapılmaktadır.  Projenin ikinci fazında ise nüfusu 1-500 arasında olan ve mobil kapsama bulunmayan 1472 yerleşim yeri daha mobil kapsama altına alınacak ve 4.5 G altyapısı ile mobil genişbant internet erişimi hizmeti sunulacaktır.  Konya özelinde ise birinci fazda daha önce kapsanan 16 köyden 11’i 4.5 G’ye yükseltilmiştir. 3’ünde ise kurulumlar devam etmektedir. Geriye kalan 2’si ile ilgili de çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca yine Konya’da ikinci faz projemizde 36 köy bulunmaktadır. Halihazırda 9’u servise verilmiş olup 27’si ile ilgili çalışmalar da devam etmektedir. " yanıtı verildi.