Kalaycı: Daha fazla gelir için turizm çeşitlendirilmeli

Kalaycı: Daha fazla gelir için turizm çeşitlendirilmeli

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı: "Turizm sektöründe, 2016 yılında yaşanan olumsuz gelişmelerden sonra 2017 yılında bir toparlanma sağlanmış ve 2018'de rekora doğru gidilmektedir" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2019 yılı bütçesinin görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerde söz alan milletvekilleri turizm eleştirilerini ve önerilerini söylediler  Görüşmede kürsüde söz alan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Sayıştay raporlarında birçok bulgunun olduğunu belirterek, kesin hesapların ve Sayıştay raporlarının ayrı bir komisyon kurularak orada görüşülmesi gerektiğini söyledi.  Turizm sektöründe yaşanan gelişmelere değinen Kalaycı, "Turizm sektöründe, 2016 yılında yaşanan olumsuz gelişmelerden sonra 2017 yılında bir toparlanma sağlanmış ve 2018'de rekora doğru gidilmektedir." dedi.   Turist sayısı ve turizm gelirlerine ilişkin istatistikleri paylaşan Kalaycı, turizm sektöründeki rekabet avantajının daha çok düşük fiyata dayalı olarak sürdürüldüğünü, ziyaretçi başına harcamanın her geçen gün azaldığını ve bu durumun, sektörün sürdürülebilirliğini ve hizmet kalitesini etkilediğini kaydetti. Kalaycı, yüksek harcama gücüne sahip hedef turist kitlesine ulaşmak için daha fazla gelir getiren turizm çeşitlerinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLARI, TÜRK MİLLETİNİN EŞİT VE SAYGIN FERTLERİDİR”

Milli kültür değerlerinin millete tanıtılması ve benimsetilmesini sağlayacak çalışmalar yapılması gerektiğini ifade eden Kalaycı, şöyle devam etti: "Türklüğü dar bir yaklaşım olarak görmenin ancak bölücü ve ayrımcı bir anlayış olduğu görüşündeyiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda millet kavramı, birleştirici ve bütünleştirici bir işlev görmüştür. Etnik köken, dil ve din gibi farklara bakılmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Türk milletinin eşit ve saygın fertleridir. Türkiye Cumhuriyeti devletini Türk milletinin birlikte yaşama ülküsü ve aynı kaderi paylaşma iradesi kurmuştur. Türkiye'nin milli kimliği ve bütünlüğü, dil, soy ve din unsurlarının da üstünde tarihi bir gerçektir. Devletimizin, beşeri zenginliği ve dayanağı olan tek millet olgusu bu kaynaşmanın sonucunda vücut bulmuştur. Kültürlerin üst kimlikte buluşması bizim için asıl ve esastır. Türklükte, Türk milletinin üst kimliğidir."