Kalaycı: 15 Temmuz işgal girişimidir

Kalaycı: 15 Temmuz işgal girişimidir

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı,15 Temmuz darbe girişimi, cinsel istismar ve mahkemelerdeki iş yoğunluğu” konularını gündeme getirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili  Mustafa Kalaycı,  TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Adalet Bakanlığı 2017 Yılı Bütçe görüşmelerinde konuştu. Kalaycı, “15 Temmuz darbe girişimi, cinsel istismar ve mahkemelerdeki iş yoğunluğu” konularını gündeme getirdi.

Kalaycı'nın konuimasından satır başları:

15 TEMMUZ İŞGAL TEŞEBBÜSÜDÜR

15 Temmuz gecesi yaşananlar darbe teşebbüsü olduğu kadar aynı zamanda kalleş ve kanlı bir terör saldırısıdır. Bu karanlık darbe girişimi Türk milletinin tamamını hedef almıştır.  15 Temmuz bir işgal teşebbüsüdür. Bunlar devleti ele geçirip tüm güvenlik kilitlerini kırarak Türkiye'yi parçalamayı amaçlamışlardır. Yıllar içinde FETÖ’cü hainler Türk devletinin kritik ve stratejik noktalarına özenle taşınmış ve yerleşmişlerdir.  Medyadan  eğitime,  sağlıktan  adalete,  yargıdan  Emniyete,  Silahlı Kuvvetlerden sivil toplum kuruluşlarına kadar her yere çöreklenmişlerdir.

SUÇLU İLE SUÇSUZ  KARIŞTIRILMAMALI

FETÖ’yle paralel devlet yapılanmasının tüm unsurlarıyla mücadele edilirken,  mutlaka  dikkat  edilmesi  gereken  hususlar  vardır.  Bu  paralel  devlet yapılanmasının tüm unsurları tespit edilmeli, hepsi birden adaletin önüne çıkarılmalı,  en  ağır  şekilde  cezalandırılmalıdır.  Bu  yapılırken masumların hakkını gasb  etmek, suçsuz günahsız insanımızı mağdur etmek en az terör örgütünün zalimliği kadar tehlikelidir. Hükûmetten beklentimiz terör örgütlerinin kökünü kuruturken suçlu ile suçsuzu birbirine karıştırmamaktır.

Yasalar çerçevesinde faaliyet gösteren dershane, okul, dernek, sendika, bankalarla muamele yapan, bunlardan birini tercih eden bir memuru suçlu sayabilir miyiz? Eğer “Suçlu sayabiliriz.” derseniz, aynı durumda olan, “FETÖ’nün okulunda okudum.” diyen, yine “Bank Asya’dan –FETÖ’nün bankasından- kredi çektim.” diyen bakan ve milletvekili var, bunu alenen televizyonda kendileri ifade ettiği için söylüyorum, bunlar göreve devam ederken öbür tarafta birçok memur bunlar suç sayıldığı için görevinden atılmış durumda.

EYLEMLERİNE ORTAK OLANLAR CEZASINI ÇEKMELİ

byLock kullanıyorsa, 1 dolar taşıyorsa, “himmet, hizmet” adı altında yardım yapmışsa, FETÖ’nün emel ve eylemlerine ortak olmuş ve somut delillerle tespit edilmişse cezasını çekmelidir, en ufak bir acıma ve müsamaha da gösterilmemelidir. Merhametten maraz doğar, eğer acırsak tekrar acınacak hâle düşebiliriz.  

YURTTA  SULH  KONSEYİNİN KADROSUNDA KİMLER VAR?

FETÖ kurucusu ve yöneticisi terörist başının talimatıyla darbe teşebbüsünün yapıldığını sunumunuzda ifade ettiniz. Bu hain darbe teşebbüsünü sevk ve idare edenler kimlerdi,  lider kadro kimler?  Yurtta Sulh Konseyi bir bildiri yayınladı o gece,  bu Yurtta  Sulh  Konseyini  hiç  ağzınıza  almıyorsunuz ,  bu  melanetin kadrosunda kimler yer alıyor, bunu ne zaman milletimiz öğrenebilecek?