Kahramanmaraş'taki FETÖ/PDY davası

Kahramanmaraş'taki FETÖ/PDY davası

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında meslekten ihraç edilen öğretmen ve emniyet çalışanlarının da bulunduğu 9'u tutuklu, 22 sanığın yargılandığı davaya devam edildi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında meslekten ihraç edilen öğretmen ve emniyet çalışanlarının da bulunduğu 9'u tutuklu, 22 sanığın duruşmasına devam edildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu, tutuksuz sanıklar ve avukatlar katıldı.

Dosyaya eklenmek üzere mahkemeye gönderilen bazı belgelerin okunmasının ardından, tanıkların ifadeleri dinlendi.

Başka bir soruşturmada yargılanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan H.H. A'nın talimatla alınan ifadesi okundu.

Tanık H.H.A, kendisinin bu örgüt içerisinde bir süre bulunduğunu ve bu süre zarfında sanık Ramazan Say'ın cep telefonuna "ByLock" programını yüklediği ve Say'ın Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki görevli komiserlerin sohbet sorumlusu olduğunu aktardı.

Tutuklu sanık Ramazan Say, hakkında ifade veren kişiyi tanımadığını ve suçlamaları kabul etmediğini, uzun tutukluluk süresinin göz önünde bulundurularak, tahliyesini talep etti.

Başka bir davada yargılanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan tanık M.İ. ise 2009 yılında sohbet toplantılarına katıldığını, 2011 yılında komiserlik sınavını kazanarak, komiser yardımcısı olarak görev yaptığını ve komiserlik sınavını kazanmasında örgütten herhangi bir yardım almadığını belirtti.

Tanık M.İ. "Sanık Yemliha Genç'i Göksun ilçesinde görev yaptığı dönemde tanıdım. 17/25 Aralık sürecini kendisine sorduğumda sanık bana 'bu konunun cemaatle ilgisi yok' demişti." dedi.

Sanık Yemliha Genç, hakkında ifade veren kişiyi tanımadığını, uzun tutukluluk süresinin göz önünde bulundurularak, tahliyesini istedi.

Diğer tutuklu sanıklar da tahliye talebinde bulundu.

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, Ramazan Say'ın FETÖ/PDY üyelerinin kullandığı gizli haberleşme sistemi "ByLock"u kullandığının, örgütle bağlantılı Aktif Eğitim Sendikası üyesi olduğunun, 2010 yılında örgüt elebaşının ikameti olan ABD'nin Pensilvanya Eyaletinde ziyaret ettiğinin, gizli tanık Toprak'ın ifadesinde Say'ın örgüt içerisinde emniyet imamı olarak görev yaptığının ve polislerden sorumlu sohbet gruplarına liderlik ettiğinin anlaşıldığını vurgulayarak, sanığın "Silahlı terör örgütünü yönetmek" suçundan cezalandırılması talep etti.

Öte yandan, savcı mütalaasında, diğer 18 sanık hakkında FETÖ/PDY üyelerinin gizli haberleşme sistemi "ByLock ve Eagle" programları kullandıklarını, tanık ifadelerinde örgütle bağlantılı oldukları anlaşıldığından sanıkların "silahlı terör örgütüne üyesi olma" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Savcı ayrıca dijital incelemelerinin sonuçlanmadığı gerekçesiyle 3 sanık hakkında mütalaasını vermedi.

Sanık avukatları mütalaaya yönelik savunma yapmak için süre istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar K.G. ve Ö.E. tahliyesine, diğer sanıklarının tutukluluklarının devamına ve dosyadaki eksikliklerinin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :