Kahramanmaraş'taki FETÖ/PDY davası

Kahramanmaraş'taki FETÖ/PDY davası

Örgütün sözde eğitim danışmanı ile büyük talebe mesulü 2 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi- Tanık H.K: "15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgütle bağlantılı oldukları gerekçesiyle tutuklu bulunan sanıkların ailelerine para verildiğini biliyor

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün sözde eğitim danışmanı ile büyük talebe mesulü 2 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, "silahlı terör örgütü yöneticisi veya üyesi olmak", "terör örgütleri veya teröristlere fon sağlamak ve toplamak" suçundan yargılanan tutuklu sanıklar İhsan Acar ve Ali Güngör ile avukatları hazır bulundu.

Dosyaya eklenmek üzere mahkemeye gönderilen bazı belgelerin okunmasının ardından tanıklar dinlendi.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan tanık H.K, sanık "Ömer" kod adlı Acar'ın örgüt içerisinde eğitim danışmanı olarak görevini yaptığını belirtti.

Tanık H.K, "15 Temmuz darbe girişiminin ardından İhsan Acar'la görüşürdük. Bir görüşmemizde tutuklu sanıkların ailelerine yardım edilmesi gerektiğini söylemişti. Bana tutuklu kişilerin ailelerine verilmek üzere belli miktarlarda para verirdi. Bunu ayda bir kez yapardık. Bana verilen parayı belirtilen aileye götürüp verirdim. Biz darbe girişiminin ardından Eagle isimli program aracılığıyla görüşürdük." diye ifade verdi.

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan tanık A.A. ise örgüt içerisinde daha önce eğitim danışmanı olarak görev aldığını, daha sonra görevini 'Ömer' kod adlı İhsan Acar'a verdiğini, bu görevlendirmenin de "Gaziantep il abisi" tarafından yapıldığını belirtti.

Eğitim danışmanının görevlerini anlatan tanık A.A. "Örgüte ait öğrenci evleri, öğrenci yurtları ve üniversite öğrencilerinden sorumludur. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgütle bağlantılı oldukları gerekçesiyle tutuklu bulunan sanıkların ailelerine para verildiğini biliyorum." dedi.

Sanık İhsan Acar ve Ali Güngör ise tanıkların verdiği beyanları doğru olmadığını ve verilen ifadeleri kabul etmediklerini savundu.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :