Kahramanmaraş'ta "Kardeşlik iftarı"

Kahramanmaraş'ta "Kardeşlik iftarı"

Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç: "Ülkemizin birlik ve beraberlik karşısında ülkemize kast edenler eriyip gideceklerdir"

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından şehit aileleri ve Suriyelilere iftar verildi.

Özel bir tesiste düzenlenen "Kardeşlik iftarı" adlı programda konuşan, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Erkoç, son günlerde gerçekleştirilen saldırıları kınadı.

Birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Erkoç, şunları kaydetti:

"Hain ve kalleş saldırılar nedeniyle aziz milletimizin birlik ve beraberliği bunun için çok önemli. Ülkemizin birlik ve beraberlik karşısında ülkemize kastedenler eriyip gideceklerdir. Saygı değer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde güçlü bir şekilde yürümeye devam edecektir hep beraberce. İstanbul'da yaşanan terör saldırısında ve Güneydoğu'da al yıldızlı bayrağımız için aziz vatanımız ve milletimiz için kanlarını gözlerini kırpmadan veren ve şehadete yürüyen kardeşlerimizi rahmet ve milletle anıyoruz."

Dünyada eşi benzerin olmayan bir kardeşlik örneğinin Kahramanmaraş'ta yaşandığını hatırlatan Erkoç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün burada kardeşlik hukukunun gereğini yerine getirmek için bir aradayız. Kahramanmaraş özellikle yanı başımızdaki Suriye'de çıkan olaylardan sonra Ensar olma şerefine erdi. Çünkü orada bizim aynı medeniyeti paylaştığımız, aynı maneviyatın mirasçısı olduğumuz kardeşlerimiz vardı ve zor durumdaydılar. Kahramanmaraşlılar bu kardeşlerine kucağını açtı. Suriye'den gelen ilk göçlerde Kahramanmaraşlılar evlerini Suriyeli kardeşlerine verdi. Burada kardeşliğin en güzel örneğini belki dünyada ve yeryüzünde sergilenen yerlerden bir tanesidir."

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil ise Ramazan ayının barış, kardeşlik ve paylaşma ayı olduğunu vurguladı.

Ramazan ayının tüm İslam alemi ve dünya için hayırlara vesile olması dileğinde bulunan Çitil, şunları söyledi:

"Burada kardeşliğin, paylaşmanın güzel örneği var. Burada Suriyeli kardeşlerimiz ve şehit yakınlarımız vardı. Bu vesile ile tüm dünyadaki mazlumlar inşallah normal hayatlarına dönerler. Mübarek ramazan ayında teröristler gerek büyük şehirlerde gerek doğudaki illerimizde masum vatandaşlarımızı katlediyorlar. İnşallah devletimiz daha önce olduğu gibi dimdik ayakta. İnşallah tek terörist kalmayıncaya kadar bu mücadelemiz devam edecek."

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç da ramazan ayının ve Ramazan Bayramının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

İftara, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Dulkaroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Suriyeli vatandaşlar ve şehit aileleri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :